Vijesti

26.04.2018. 12:40:04 - Libela

SSSH i ZSSS

Sindikati bez granica - Unaprijediti kvalitetu radnih mjesta

Na današnjem okupljanju Sindikata bez granica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Saveza slobodnih sindikata Slovenije, predsjedništvo SSSH i ZSSS potpisalo je zajedničku izjavu o kvalitetnim radnim mjestima te tom prigodom izdalo priopćenje kojim nadalje pojašnjava značaj i sadržaj iste. Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel i predsjednica Saveza slobodnih sindikata Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkić potpisali su na zajedničkom graničnom prijelazu Bregana-Obrežje Zajedničku izjavu o kvalitetnim radnim mjestima, obvezavši se aktivno surađivati na daljnjem razvoju uključivih tržišta rada i otvaranju kvalitetnih radnih mjesta. Zajednička izjava potpisana je u sklopu tradicionalnih 12. susreta SSSH i ZSSS-a Sindikati bez granica.

(Foto: SSSH)

(Foto: SSSH)

Kako je istaknuto, države članice Europske unije koje su ostvarile najbolje rezultate u smanjenju nezaposlenosti i u uspostavi održivih sustava socijalne sigurnosti upravo su zemlje s najviše kvalitetnih radnih mjesta. Ključni alati su sindikalno organiziranje i kolektivno pregovaranje.

- Ne prihvaćamo tvrdnje kako je bilo kakav posao – dobar posao! U Hrvatskoj je previše egzistencijalno ucijenjenih i trend rasta prekarnosti se mora zaustaviti. Dobro organizirana i funkcionirajuća tržišta rada osiguravaju i broj i kvalitetu radnih mjesta, uz socijalnu uključenost i suzbijanje svih oblika diskriminacije, poručio je tom prilikom Mladen Novosel.

- Dugogodišnja suradnja SSSH i ZSSS odražava međusobni interes radnika. Radnici s obje strane granice suočavaju se s istim problemima, zbog čega je neophodna bliska suradnja i izmjena iskustva. U izazovu vremena, koje dolazi i pojavama novih oblika rada, koja radnike stavljaju u još ovisniji položaj, suradnja je još potrebnija, rekla je Lidija Jerkić."

Tagovi: izjava, prekarni rad, radna mjesta, sindikati bez granica, sssh, zsss

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM