Vijesti

27.10.2017. 14:07:27 - Libela

sos telefon

Performans u Zaboku: Sva lica nasilja prema ženama

(Foto: Facebook/SOS telefon)

SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije jutros u 11 sati organizirao je performans u Zaboku pod nazivom "Sva lica nasilja prema ženama"

"Nasilje prema ženama pojavljuje se u različitim oblicima, no onaj koji je najlakše dokaziv pa time i najprepoznatljivi je svakako fizičko nasilje. U svom dosadašnjem petogodišnjem radu, članice tima SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja zamijetile su da žene žrtve nasilja često ne prepoznaju druge oblike nasilja i njihove posljedice. U cilju edukacije i prezentacije drugačijih, teže prepoznatljivih vrsta nasilja SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja odlučio je organizirati performans!", kažu organizatorice. 

Foto: Facebook/SOS telefon

Foto: Facebook/SOS telefonAkciju je podržala Maja Vukina Bogović, magistra umjetnosti i bibliotekarstva, koja je u svom novootvorenom kreativnom centru "CityArtStudio" u Zaboku sudionicama šminkala dokaze različitih oblika nasilja (vidljivih i onih manje vidljivih), koje su sudionice kasnije prikazale tijekom performansa. 

Foto: Facebook/SOS telefon

Foto: Facebook/SOS telefon

Tagovi: aktivizam, krapinsko zagorska županija, nasilje prema ženama, performans, sos telefon, zabok

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM