Vijesti

17.09.2009. 09:26:32 - libela

Solidarna akcija

Poziv za doniranje opreme za kuću SEKA na otoku Braču

Kuća SEKA u Splitskoj na otoku Braču, koja služi za odmor žena žrtava nasilja i aktivistica, te za održavanje različitih

seminara, i ove je godine radila u suradnji s brojnim organizacijama iz Hrvatske i šire regije (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina).

Čitav angažman u Kući je volonterski, osim jedne plaćene suradnice koja živi na Braču i pomaže nam u pospremanju Kuće i dočekivanju gošći.Kako Kuća postoji već dvanaest godina, potrebno je obnoviti njen inventar. Zbog toga smo organizirale akciju prikupljanja donacija. Možda vam je višak pokoja stvar koja bi bila od iznimne koristi za Kuću SEKA.

Potrebne su sljedeće stvari, dakako, ne nužno nove:

jednostruke posteljine (plahte, navlake, jastučnice, deke, "štepdeke", "popluni")

kuhinjske krpe

ručnici

stolnjaci (platneni i plastični)

pribor za jelo

lonci, zdjele, čaše, šalice

male sobne lampe

noćni ormarići

jastuci za pod

manji tepisi, za sobe i kupaonice

sredstva za čišćenje

alatke za vrt i popravke po kući

madraci.

Ukoliko neka od vas ima višak aparata zvanog "mini wash" (aparata za pranje pod mlazom koji bi nam omogućio da operemo i izbijelimo kamenu okućnicu i stubište) bilo bi divno da ga donirate.

Pokoja lijepa stvar koja bi uljepšala boravak žena u Seki bi također bila dobrodošla (slika, svijećnjak, lampica, luster ili nešto slično). 

Sabirna akcija trajat će do 5. listopada 2009., kada ćemo organizirati prijevoz prikupljenih stvari i jesenje radove u kući i vrtu.

Vaše donacije molimo donijeti u Centar za žene, na lokaciju Kralja Držislava 2/II ili u Centar za ženske studije, Berislavićeva 12, Zagreb. 

Toplo se nadamo vašem odazivu na ovu "donatorsku inicijativu".

Podsjećamo vas da nam se obratite ukoliko želite održati neku svoju aktivnost u Kući SEKA. Kapacitet je 14 kreveta u 7 soba, dvije kuhinje, tri kupatila, ured s Internetom, dječja kuća u kojoj se dade improvizirati još mogućnosti za spavanje na sklopivim ležajevima, dnevna soba i posebna seminarna soba. 

Lijep pozdrav svima od Nataše, Nele i Rade.

zenstud@zamir.net

cenzena@zamir.net

 

 

Tagovi: centar za žene žrtve rata, centar za ženske studije, kuća seka brač

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM