Vijesti

18.06.2017. 13:52:33 - Libela/Pokret otoka

sutra prosvjed na markovu trgu

Akcija 'Čujete li svoje otoke, svoju obalu?'

Makarska

Makarska

Jutros su od 9 do 12 trubili hrvatski otoci i obala. Akciji Pokreta otoka i više od 60 prijateljskih inicijativa, udruga, lokalnih samouprava, tvrtki danas su se pridružile stotine otočana/ki i građana/ki diljem Jadrana. 

U akciji "Čujete li svoje otoke, svoju obalu?" sudjelovali su Cres, Rab, Silba, Mali Losinj, Zlarin, Prvić, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik...

Šolta

Šolta

Split

Split

Otočanke i građani su glasno i jasno poručili: Želimo sudjelovati u odlukama o otocima i obali. Vratite Zakon o koncesijama na Javnu raspravu!

Ovaj je događaj ujedno i najava sutrašnjeg prosvjeda na Markovom trgu koji će započeti u 8:30 pred Saborom. Saborskim će se zastupnicima ponovno podijeliti naši zahtjevi i amandmani na sporni Zakon te ih pozvati da sutra glasaju PROTIV donošenja štetnog Zakona o koncesijama i ZA uključivanje javnosti u njegovu izradu!

Split

Split

Supetar

Supetar

Pozivamo svih da nam se pridruže i podrže ovu akciju te sutra u Zagrebu jasno i glasno poručimo Vladi RH i svim saborskim zastupnicima da ne damo naše otoke i obalu!

Silba

Silba

Makarska

Makarska

Tagovi: aktivizam, hrvatska, koncesije, otoci, zakon o koncesijama

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM