Vijesti

31.03.2017. 09:31:05 - K.U.T.I.A./Libela

akcija povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba

K.U.T.I.A. - Trans, inter i rodno varijantne osobe su bile ovdje

Rijeka

Rijeka

Kulturno Umjetnička Trans Inter Akcija - K.U.T.I.A.  povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba (31. ožujka) gradove u Hrvatskoj i regiji podsjetila je da su trans, inter i rodno varijantne osobe građani_ke koji_e žive, rade, studiraju, koriste javne prostore u tim gradovima, baš kao i sve druge osobe.

Čapljina

Čapljina

Naljepnice s porukama: 'Transrodna osoba je bila ovdje', 'Interspolna osoba je bila ovdje', i 'Rodno varijantna osoba je bila ovdje' postavljene su na javnim mjestima u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu, Podgorici, Čapljini.

Sarajevo

Sarajevo

Kako bi se povećala vidljivost i osvijestilo građanstvo, aktivisti_kinje ovom akcijom poručuju da su trans, inter i rodno varijantne osobe bile te da će i dalje biti prisutne na trgovima, na autobusnim stanicama, u tramvajima, u parkovima, u kafićima, u javnim toaletima i ostalim mjestima u gradovima.

Međunarodni dan vidljivosti transrodnih osoba obilježava se od 2009. godine diljem svijeta s ciljem slavljenja transrodnih osoba i podizanja svijesti o diskriminaciji s kojom se suočavaju transrodne osobe.

Sve fotografije možete pronaći na web stranici K.U.T.I.A.-e, a video iz Zagreba dostupan je na YouTube kanalu.

Zagreb

Zagreb

Podgorica

Podgorica

Tagovi: hrvatska, inter i rodno varijantne osobe, lgbt aktivizam, međunarodni dan vidljivosti transrodnih osoba, regija, tirv osobe, trans

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM