Vijesti

05.01.2017. 14:58:23 - Libela

Peticija i najava prosvjeda

Ostavite studente/ice na miru!

(Foto: Facebook)

Novogodišnja odluka vladajućih da se prag oporezivanja studentskih zarada spušta sa 50.000 kuna, koliki je bio prošle godine, na 15.000 kuna ove godine, izazvao je masovno negodovanje i bijes studenata i studentica diljem zemlje. 

Tako je pokrenuta Facebook stranica Prosvjedi - Izmjena pravilnika o porezu na dohodak s ciljem pozivanja na studentske prosvjede koji bi potencijalno srušili odluku kojom se studentima/icama oduzima značajan novac za njihovu egzistenciju i nastavak školovanja. Također, pokrenuta je i peticija kojom se traži izmjena pravilnika o porezu na dohodak i vraćanje na prijašnji prag od 50.000 kuna. Peticiju je do sad potpisalo 13.000 osoba. 

"Pozivamo sve zainteresirane bili vi studenti ili ne, medije, javne ličnosti da nam se pridružite i pomognete nam u ostvarivanju naših prava. Svaki glas znači puno. Dosta je bilo laganja i krađe. Sirotinja se oporezuje velik porezima, dok oni koji odlučuju o tome donesu takvu poreznu reformu da se njima povećaju njihove plaće koje su ionako već prevelike za posao koji (ne) rade! Digni glas i samo jako!", poručuju pokretači/ice stranice Prosvjedi - Izmjena pravilnika o porezu na dohodak.

Tagovi: peticija, porez na dohodak, prevara, prosvjedi, studenti i studentice, vlada

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM