Vijesti

18.12.2016. 18:06:54 - Libela/RF

diskreditacija pozitivnih tekovina

Akcija Radnicke fronte u Jasenovcu protiv ustaševanja i fašizacije

(Foto: RF)

Priopćenje Radničke fronte povodom današnje akcije u Jasenovcu prenosimo u cijelosti: 

Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji povijesti, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili "nadmoćnoj njemačkoj rasi".

Fašizacija se događa kako bi se unaprijed diskreditirale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije - npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokracija na radnom mjestu itd

Ta diskreditacija povijesti se pak odvija zato da nikome danas više ne bi palo na pamet tražiti društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Takav će odmah biti prozvan Jugoslavenom i komunistom, a u konačnici će, ako zagusti, na njega pustiti i neofašističke horde, koje - iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske) i istrebljenju "nižih vrsta" - zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti. 

Foto: RF

Foto: RF

Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obična raja bježi iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one će, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, kontrolirati neofašistički plaćenici.

Pravi smisao fašizacije je da i dalje ostanete kapitalističko roblje, a utjehu nalazite u vikanju "Hrvatska, Hrvatska!", dok vam fašistička čizma razbija zube.

Tagovi: antifašizam, fašizam, hrvatska, jasenovac, kapitalizam, nacizam, radnička fronta

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM