Vijesti

22.11.2016. 10:20:38 - Libela

za novinarstvo u hrvatskoj

Forum.tm pokrenuo crowdfunding kampanju 'Neka vide da nas ima'

Forum.tm pokrenuo je crowdfunding kampanju 'Neka vide da nas ima'. Prenosimo riječi uredništva i novinara/ki.

Znamo da čitate portal Forum.tm i poštujete njegovu neovisnu uređivačku politiku jer znate da iza njega stoje samo novinari, a ne odvjetnički uredi i crkvene zaklade. 

Forum.tm kakav poznajete nastao je 2013. godine, kada je dio novinara ugašenog tjednika Forum uzeo stvar u svoje ruke.

Nakon više od tri godine, koliko nas čitate, sigurni ste da Forum.tm ne zagovara interese politički i ekonomski moćnih.

Uvjerili ste se da piše o onome o čemu drugi često šute, da se ne boji i da još uvijek pruža otpor.

Znate da upozorava na sistemsku nepravdu u društvu u kojem je kapital svemoguć, a prava građana marginalizirana.

Da zagovara vraćanje dostojanstva rada i radnika, ravnopravnost i jednakost, da prokazuje društvene devijacije poput negiranja antifašizma, veličanja ratnih zločinaca, pritisaka crkvenih struktura na donošenje političkih odluka i nametanja vjerskog svjetonazora svim sferama zasad još sekularnog društva.

Mi smo koji jesmo, pišemo onako kao što razmišljamo, poštujući novinarsku etiku i pravo javnosti da zna. Ne obraćamo se korporacijama radi "pokroviteljstava" ni političarima radi utjecaja. Naša ste jedina "ciljana publika" – vi.

Forum.tm prvi je medij u Hrvatskoj koji je odlučio zakoračiti u neizvjesno i zatražiti podršku svojih čitateljica i čitatelja nakon što je ostao bez potpore Ministarstva kulture. Neki su htjeli da nas više nema…

Jasno vam je da zacrtani cilj ove kampanje nije dovoljan za dugoročan novinarski rad, ali će nam pomoći da premostimo kritično razdoblje od sljedeća dva mjeseca. Ako ga nadmašimo, nitko sretniji od nas.  

Budite naš izvor – "neimenovani", "visoki" ili čak "duboko grlo" – a mi ćemo i dalje biti vaše vrelo pouzdanih informacija i britkih analiza. Jer, za Forum.tm pišu iznimni profesionalci s više od 20 godina rada u novinarstvu, a dvoje naših autora nagrađeno je upravo za tekstove objavljene na Forum.tm-u – Veronika Reškovićnagradom Hrvatskog novinarskog društva "Marija Jurić Zagorka" za internetsko novinarstvo, a Oleg Maštruko nagradom "SAP Božo Težak" za najbolji tekst s područja informatike i komunikacija.

Dajemo vam riječ da nećemo zloupotrijebiti naše izvore. Želimo nastaviti razvijati Forum.tm kao odgovoran javni medij. Obećavamo još više dobrog novinarstva. Sve drugo obesmislilo bi Forumovo postojanje. Zato ste nam potrebni.

Neka vide da nas ima!

* Link na Indiegogo možete pronaći ovdje

**Forumu možete donirati i izravno na žiro-račun naše udruge, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podaci su dostupni ovdje

Tagovi: crowdfunding, financiranje, forum tm, libela, mediji, neprofitni mediji, novinarstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM