Vijesti

06.07.2016. 11:10:11 - S.K.

GUERILLA INTERVENCIJA

FOTO: Mala noćna akcija za slobodu Trećem

Sloboda Trećima

Sloboda Trećima (Foto: Sloboda Trećima)

Nakon brojnih smjena i gašenja emisija na HRT 3 noćas se u Zagrebu odvila mala noćna gerila kojom su odgovorni građani i građanke zahtijevale povratak Trećih.

Akciju je izvela novoosnovana inicijativa Sloboda Trećimakoja je za sebe napisala kako su protiv radikalnih promjena programskih shema Trećih programa Hrvatske radiotelevizije, udara na vjerodostojnost i sekularnost istih.

"Kome nije jasno o čemu je riječ, predlažem da svaki dan sluša Treći program Hrvatskog radija i 'postmodernu' neojugoslavensku 'dekonstrukciju' i rastakanje hrvatskoga nacionalnog i kulturnog identiteta, naravno ne više novcem stanovitih zaklada već hrvatskih poreznih obveznika", rekao je još 2013. Zlatko Hasanbegović u intervjuu u Glasu Koncila, a s riječi je prešao i na djela. Stoga, oformljena je inicijativa Sloboda Trećima kako bi digla glas protiv cenzure i klerikalizacije sadržaja javnog medijskog servisa.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je najoštriji prosvjed zbog, kako navode, svjesnog uništavanja programa HRT-a što ga provodi v.d. vodstvo javne radio-televizije, ističući da su događaji na trećim programima radija i televizije ravni kulturocidu. U priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković, upozorava da v.d. vodstvo javne radio-televizije 'za radikalne promjene, koje čak zadiru u jesensku shemu, nema nikakvih ovlasti'.

Sloboda Trećima

Sloboda Trećima

Tagovi: guerilla akcija, hasanbegoviĆ, hrt, hrvatski radio hr3, javni medijski servis, ministarstvo kulture, sloboda treĆima, treĆi program hrvatskog radija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM