Vijesti

09.06.2016. 19:30:20 - Libela

nisu mu dovoljno konzervativni

Batarelo se u nepismenom statusu obrušio na aktualnu vlast zbog pilule za dan poslije

Jedan od najbližih suradnika Željke Markić, čelnik udruge Vigilare, klerikalni konzervativac John Vice Batarelo, koji je široj javnosti poznat po dovođenju Judith Reisman u Hrvatsku,  obrušio se danas na aktualnu vlast, koju je dosad podržavao.

Na piku su mu se našli aktualni ministar zdravlja Dario Nakić, ali i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"E sada mi je stvarno prekipilo. Kakva je to stranka HDZ??? Nemaju k od konzervativno ni d od domoljubno. Ali imaju KVj, kako vjetar puše... Karamarkovo ponašanje je ispod svake državničke razine, ali mi je danas puno više naljutilo "babykiller" stav Ministra zdravlja Darija Nakića koji je dopustio kupnju tzv. pilule za dan poslije, (ellaOne i Escapelle) to jest abortivne pilule BEZ RECEPATA, čak i za maloljetnice. Pa, što on radi??? Što taj hdz radi? Liberalniji su od SDP-a", napisao je na Facebooku.

"Tražiti ćemo od ministra da ŽURNO povuče tu suludu odluku ili neka ponese ostavku. Neka nosi na svoju savjest uništenje (ubijanje) nerođene djece u obliku zigota i embrija. Dr. Čorušić je barem imao stav vezano za pobačaj i htio poljski model. Ovaj šuti i vezano za to. Gdje su interesi naše djece, gdju su interesi nerođene djece? Je li taj hdz ima stav vezano za bilo što??? Sramite te se! A biti će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati vezano za rodnu ideologiju i njezino guranje na dnevni red u Hrvatskom saboru", stoji u vrlo nepismenom statusu na njegovu Facebook profilu. 

Međutim, Batarelo ne zna ili ne želi znati da pilule za dan poslije nisu abortivno sredstvo. Naime, prema dokumentu Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, tableta je u potpunosti bezopasna i ne sadrži hormone. Kao što smo već pisale, ElleOne je lijek odobren u Europskoj uniji od 2009. godine, što je, dakle, dalo dovoljno vremena da se o mogućim rizicima njegove primjene prikupi dovoljan broj informacija na osnovu kojih je, u konačnici, lijek i proglašen učinkovitim i sigurnim. 

Inače, Batarelo je jedan od predvodnika 'konzervativne kulturne revolucije' u Hrvatskoj. Uz Željku Markić i Ladislava Ilčića, Batarelo se žustro borio da definicija braka kao zajednice muškarca i žene uđe u Ustav. Jedan od njegovih zadnjih kontroverznih istupa bio je izravan apel da se abortus zabrani, a također je jedan od organizatora konzervativnog festivala strateški nazvanog 'Festival progresivne kulture Kulfest' s ciljem zbunjivanja i skrivanja pravih namjera iza miroljubivog naziva. Doduše, Batarelo je najtransparentniji od cijele 'klerikalno-konzervativne' scene. 

Tagovi: dario nakić, elleone, hdz, klerikalizam, kontracepcija, konzervativci, neokonzervativizam, pilula za dan poslije, pobačaj, pravo na abortus, pravo na pobačaj, tomislav karamarko, vice batarelo, vigilare, željka markić

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM