Vijesti

26.05.2016. 12:39:14 - Libela

Klerikalizacija ide dalje: HRT ponovno odgodio Dnevnik zbog prijenosa mise!

(Foto: Screenshot HRT/Index)

U najnovijoj sramotnoj epizodi javnog servisa danas je Dnevnik zbog direktnog prijenosa Tjelovske mise s procesijom iz Gospića počeo u 12 sati i 17 minuta. 

I u programu bila je najavljena promjena plana Foto: Screenshot hrt.hr

I u programu bila je najavljena promjena plana Foto: Screenshot hrt.hr

Kako piše Index, umjesto točno u podne, kako se emitira godinama, Dnevnik je danas krenuo kasnije, a upravo je ovaj katolički blagdan bio udarna vijest, unatoč činjenici da su glavna tema svih rasprava u javnosti danas mogući opoziv Tomislavaka Karamarka, previranja u Vladi i ostavka Borisa Jokića te zaustavljanje kurikularne reforme.

Na Twitteru se pojavila informacija kako je Dnevnik već jednom odgođen zbog direktnog prijenosa mise - i to 17.travnja ove godine.

Informaciju smo provjerile na stranicama HRT -a i u programu se pokazuje točnom. Naime, nakon emisije Biblija koja je počela u 10:58 i trajala do 10:59, misa iz Dubrave prenošena je direktno i to sve to 12:39, odgađajući tako podnevni Dnevnik HRT -a za 39 minuta. Tog je dana misa bila posvećena sv. Leopoldu Mandiću.

17. travnja 2016. Dnevnik je odgođen za 39 minuta Foto: Srceenshot hrt.hr

17. travnja 2016. Dnevnik je odgođen za 39 minuta Foto: Srceenshot hrt.hr

Podsjećamo, upravo je  zbog Tijelova Hrvatski sabor proglasio neradni tjedan. Željko Dilber (HDZ) koji prema vlastitom priznanju uopće ne zna što se to na Tijelovo slavi, obrazložio je taj potez riječima:

"Nadoknadit ćemo to. Počinjemo s radom u idući ponedjeljak. Ne vidim ništa sporno u tome, apsurdno bi bilo raditi u srijedu, četvrtak ne raditi, pa ponovno raditi u petak, ovako ćemo početi u ponedjeljak i nadoknaditi".

Najnoviji je to sramotan potez HRT -a, samo nekoliko dana nakon što su dali prostora ustašofilnom Luki Prceli u (još jednom) direktnom prijenosu mise o čemu smo više možete pročitati ovdje i nakon što su dali otvorenu podršku Hodu za život (bez prava na izbor).

Nova garnitura na HRT -u koja se, uglavnom, sastavlja iz parastrukovne udruge HNIP, svakoga dana malo odlučnije i snažnije prione na posao. 

Tagovi: crkva, dnevnik, hrt, hrvatska, klerikalizacija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM