Vijesti

13.07.2009. 15:27:05 (sisak.info)

Pravo na izražavanje mišljenja? Ne, ne...

HSS suspendirao Marijanu Petir

Marijana Petir

Marijana Petir

Predsjednik HSS-a Josip Friščić potvrdio je da je Predsjedništvo stranke pokrenulo disciplinski postupak protiv članice Predsjedništva i predsjednice HSS-ova Kluba zastupnika Marijane Petir, piše tportal.hr. "Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti članice Predsjedništva, zbog nepoštivanja statutarne odredbe koja govori da se neslaganje može izražavati na tijelima stranke prije donošenja odluke, a ne da se te odluke naknadno javno kritiziraju", rekao je Friščić.

Marijana Petir prošloga se tjedna javno usprotivila tome da HSS u novoj vladi ostane bez resora poljoprivrede. U novoj Vladi ministar poljoprivrede je HDZ-ov Petar Čobanković, a bivši ministar poljoprivrede HSS-ovac Božidar Pankretić preuzeo je njegov resor regionalnog razvoja i postao potpredsjednik Vlade. S tom promjenom većinom glasova suglasilo se Predsjedništvo koalicijskog partnera HSS-a.

Petir i još četvorica članova Predsjedništva HSS-a bili su protiv odluke da HSS izgubi resor poljoprivrede u novoj vladi, što je Petir iznijela u javnost. Marijana Petir danas nije željela davati nikakve izjave.

.

Tagovi: hss, marijana petir

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM