Vijesti

18.03.2016. 15:16:37 - Libela

Umjesto Deana Šoše

HRT 3 vodit će autor dokumentaraca o Tuđmanu i zločinima komunizma

Nastavljaju se rošade na HRT-u, javljaju veći mediji u Hrvatskoj. Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je Mislava Stipića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti na vlastiti zahtjev razriješen Boris Sruk. Vršiteljicom dužnosti glavne urednice Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) imenovana je Jasna Burić nakon što je te dužnosti razriješena Vesna Karuza Podgorelec. A od Sanje Gvozdanović Četvrti program HTV-a, kao vršiteljica dužnosti glavne urednice, preuzet će Tončica Čeljuska, javlja Večernji

Naposljetku, Krešimir Čokolić imenovan je vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) nakon što je te dužnosti razriješen Dean Šoša.

Životopis Krešimira Čokolića izgleda ovako: na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) radi od 1998. U početku je radio na malim formatima povijesnoga sadržaja kao što su Hrvatski spomenar i TV Kalendar. Od 2002. radio je u Znanstveno-obrazovnome programu. Uređivao je jutarnje emisije programa s povijesnim temama. Tijekom svojega je rada u Znanstveno-obrazovnome programu bio jedan od urednika emisija Znanstvena petica, Umnjak i Vrijeme za knjigu. Scenaristički je i urednički potpisao povijesne serijale Moć i umjetnost i Renesansa u Dalmaciji, a njegov redateljski opus počinje serijalom Osnivači crkvenih redova. Nakon toga serijala Krešimir Čokolić prelazi u Dokumentarni program u kojemu je napravio niz filmova, a posebno se ističu serijali Predsjednik Franjo Tuđman – stvaranje Hrvatske države, Zločini komunizma u Hrvatskoj i Hrvatska u I. svjetskom ratu.

Filmografija Krešimira Čokolića  mojtv.hr/Screenshot

Filmografija Krešimira Čokolića mojtv.hr/Screenshot

Tagovi: dean šoša hrt3, hrt, javna televizija, krešimir čokolić, mediji, neovisnost medija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM