Vijesti

18.03.2016. 11:11:00 - Libela/tportal

dva mjeseca borbe

Mirjana Rakić podnijela ostavku: Ostali smo kao Pale sam na svijetu

"Imam previše godina i stvarno mi je dosta svega. Ostali smo sami kao Pale sam na svijetu. Više nemam snage, a očito je da se sve koncentriralo na mene. Ne želim da članice i članovi Vijeća budu moji taoci. Više nemam snage - to je poput terorizma čemu sam i čemu smo izloženi. Ali baš sve se koncentriralo na mene osobno i sve to je ispod moje razine. Ne mogu više dozvoliti da se moj osobni i profesionalni integritet napada na tako primitivan način!", objasnila je Predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić svoju ostavku za tportal

Na pitanje zašto podnosi ostavku u trenutku kad je Vijeće dobilo i podršku iz Bruxsellesa, nakon što je ministar kulture Zlatko Hasanbegović najavio razrješenje svih članova Vijeća, Rakić je za tportal rekla: "Dva mjeseca se Vijeće i ja borimo sa svime time, ostali smo kao Pale sam na svijetu. Nitko živ nije reagirao. Nije na Europskoj komisiji da nas spašava, ona nama daje okvir u kojemu se trebamo ponašati i raditi najbolje što znamo. Ako se mi ne znamo ponašati, što će oni s nama?".

Krajem siječnja oko 5.000 prosvjednika, predvođene radikalnim desničarima potpredsjednikom Sabora Ivanom TepešomVelimirom Bujancem i Markom Juričem prosvjedovalo je za slobodu govora mržnje protiv odluke Agencije za elektorničke medije, koja je privremeno ugasila emitiranje programa Z1 televizije zbog govora mržnje. Mirjani Rakić tada je Velimir Bujanac uručio četničku šubaru s kokardom i šajkaču, lažno tvrdeći da mu ih je dala silovana Vukovarka (iznajmljene su, navodno, u Jadran filmu).

Pod prozorima VEM-a skandiralo se 'Za dom spremni', pa 'Rakićku u Srbiju', nitko od tih bukača nije ni prekršajno ni kazneno prijavljen od zagrebačke policije 'jer ih je bilo previše'

Samo mjesec dana kasnije ministar kulture Zlatko Hasanbegović predložio je Vladi, a Vlada je taj prijedlog i usvojila, da se ne prihvati Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije (VEM-a) i Agencije za elektroničke medije (AEM-a) za 2014. te da se raspusti Vijeće i s mjesta predsjednice makne Mirjana Rakić, ujedno ravnateljica Agencije. 

Tagovi: agencija za elektroničke medije, mirjana rakić, ostavka, vijeće za elektroničke medije, zlatko hasanbegović

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM