Vijesti

09.06.2009. 11:35:47 (Novi list)

Dorotea Pešić Bukovac i dalje na čelu gradskog vijeća Rijeke

Dorotea Pešić Bukovac

Dorotea Pešić Bukovac

Konstituirajuća sjednica riječkog Gradskog vijeća zakazana je za 10. lipnja ove godine. Vladajuća koalicija SDP-HNS-IDS-HSLS-HSS-ARS-SDA koja ima 19 vijećničkih mjesta od ukupno 35 odlučila je da će i u novom sazivu gradskim parlamentom predsjedati IDS-ovka Dorotea Pešić Bukovac, dok će jedno potpredsjedničko mjesto dobiti PGS-ovac Duško Sekulić kao pripadnik srpske nacionalne manjine. Drugo potpredsjedničko mjesto rezervirano je za najjaču oporbenu stranku HDZ koja ima osam vijećnika,  a njihov je prijedlog da to bude Vesna Buterin.

- Pred nama je vrlo odgovoran rad u sljedeće četiri godine zbog izmjena zakona koje su omogućile neposredan izbor gradonačelnika. Uvjerena sam da će riječka vlast i u ovom mandatu biti stabilna jer sam uvjerena u stabilnost naše vladajuće koalicije, ali jednako tako očekujem i od oporbe konstruktivan rad na dobrobiti Rijeke i njezinih građana. Razmišljam i o projektu postavljanja sandučića po mjesnim odborima s imenima vijećnika kako bismo ostvarili neposredan kontakat s građanima i kako bi iz prve ruke saznali što stanovnike pojedinog dijela grada muči, kazala je Pešić Bukovac.

Vesna Buterin iza sebe ima kandidaturu za gradonačelnicu, saborska je zastupnica i od nje se očekuje da preuzme oporbeno kormilo kako bi brodila HDZ-ovim brodom. Za razliku od prošlog mandata kada je HDZ više od pola mandata hibernirao, valjda će ona uspjeti preuzeti inicijativu koja se očekuje od oporbene stranke.

Tagovi: dorotea pešić bukovac, ids, rijeka

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM