Vijesti

09.02.2015. 12:10:19 - Libela

antifašisti/kinje u Linzu

Stop nacizmu!

Nakon Beča, antifašisti/kinje su jučer popodne i u Linzu spriječili proteste pokreta "Patriotski Europljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida).

Više stotina antifašista/kinja i protivnika/ica desnice blokiralo je put sudionicima/icama protesta Pegida, koji/e su se trebali/e kretati povorkom kroz Linz.

Prije okupljanje Pegide, održan je prosvjed saveza "Linz protiv desnice", koji je prema procjeni organizatora/ica okupio oko 3.200 sudionika/ica.

Kao i u Beču tjedan dana ranije, i ovaj put povorka Pegide nije mogla nastaviti planirani put, te su se ubrzo udaljili od mjesta okupljanja.

Okupljeni građani/ke, koji su blokirali put Pegidi uzvikivali su "Nacisti napolje" i "Dolje s Pegidom", a sudionici/ice Pegidinih demonstracija uzvraćali su "Mi smo narod".

Inače, Pegidin skup u Linzu nije imao podršku pokrajinskih vlasti Gornje Austrije, koje su se izjasnile protiv okupljanja lica desne orijentacije.

Tagovi: antifašisti, antifašitkinje, antifašizam, austrija, desnica, fašizam, nacizam, pegida, prosvjed

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (16)

Stari komentari

Bocko:
Dajte napravite jedan objektivan članak o ovim problemima, a ne da se po pravilima političke korektnosti i ideološkog slijepila stalno sumanuto vrišti o nekakvima nacistima.

Pogledajte malo što se događa:
www.youtube.com/watch?v=Yiyt8B9ycDE
Švedske vlasti IZBACUJU starosjedioce Šveđane iz stanova da bi uselili imigrante. Lokalne zajednice dobivaju bogate subvencije od države za imigrante.

www.youtube.com/watch?v=uhstVDWsetM
Švedske vlasti praktično priznaju da imaju program kojim žele uništiti švedski kulturni i nacionalni identitet u korist 'multikultija'.


www.jihadwatch.org/2014/04/when-it-comes-to-rapes-islamized-sweden-is-already-in-a-state-of-war
When it comes to rapes, Islamized Sweden is already in a state of war. If we want to have a hint about who is committing these tens of thousands of rapes and other types of sexual assaults yearly, we can turn to another Scandinavian country, Sweden’s neighbor Norway, the country most similar to Sweden. Here 100 percent of all rapes in the last five years in Oslo were committed by immigrants from “non-Western” countries. In Stavanger, a major Norwegian city, 90 percent of rapes are committed by “immigrants.”
Pročitajte dobro:
U zadnjih 5 godina, 100 % silovanja u Oslu počinili su islamski imigranti!

www.whyileftsweden.com/?p=407

In Stockholm, Sweden, as many as 20 Muslim men gang-raped an 11-year-old girl. A mother was hosting a birthday party at a public bath/swim center for a group of 11 and 12 year old children. Up to 20 Muslim men who lived at a nearby refugee center arrived at the public bath. They immediately began to assault the children, ripping their swimsuits off and beating the boys when they tried to stop the assault. Eventually, the men cornered one of the little girls in a grotto in the bathhouse and gang raped her. The police refused to make any arrests.

U kupalištu, 20 muslimanskih imigranata silovalo je 11 godišnju djevojčicu.
Policija je odbila bilo koga uhititi.

www.barenakedislam.com/2015/02/08/swedish-media-lie-to-protect-somali-muslim-gang-rapists/

Švedske vlasti sustavno lažu i prikrivaju da su silovatelji islamski imigranti. Čak kad se objavljuju fotografije iste se fotošopiraju da bi počinitelji izgledali više 'švedski' - posvjetljuje se boja kože, kose i očiju!

www.frontpagemag.com/2013/dgreenfield/6-muslims-sentenced-to-community-service-for-gang-rape-of-15-year-old-swedish-girl/

Za gang-rape (silovanje 'redaljku') 6 muslimanskih imigranata osuđeno na društveno koristan rad!

I to u istoj onoj Švedskoj koja traži izručenje Juliana Assangea jer ga je tamo neka emancipirana ženska optužila za silovanje . Ta se na društvenim mrežama hvalila da se seksala s njim tjedan dana, a onda doznala da se i ona druga hvali da se i ona seksala.
Silovanjeeee!


www.brusselsjournal.com/node/1495

A teenage schoolgirl was arrested by police for racism after refusing to sit with a group of Asian students because some of them did not speak English. Codie Stott’s family claim she was forced to spend three-and-a-half hours in a police cell after she was reported by her teachers. According to Codie, the five – four boys and a girl – then began talking in a language she didn't understand, thought to be Urdu, so she went to speak to the teacher.

“I said ‘I’m not being funny, but can I change groups because I can’t understand them?’ But she started shouting and screaming, saying ‘It’s racist, you’re going to get done by the police’.” Codie said she went outside to calm down where another teacher found her and, after speaking to her class teacher, put her in isolation for the rest of the day.

A complaint was made to a police officer based full-time at the school, and more than a week after the incident on September 26 she was taken to Swinton police station and placed under arrest. “They told me to take my laces out of my shoes and remove my jewellery, and I had my fingerprints and photograph taken,” said Codie. “It was awful.”

Dakle, djevojka se požalila da u školsku grupi u koju su je stavili svi govore nekim stranim jezikom, i tražila je da ju stave u drugu grupu, a oni su ju strpali u ćeliju zbog rasizma.

Inače, ima slična priča iz Švedske sa 10-godišnjom curicom - samo je htjela u drugu grupu da ne dobije lošu ocjenu.
Ne mogu to sada naći - švedske vlasti sustavno brišu takve priče s neta!


I tako bih mogao stavljati primjere cijeli dan.Jedini fašisti u cijeloj ovoj priči su LIBERALNI FAŠISTI, koji u svom ideološkom ludilu ne žele vidjeti što se događa.


09.02.2015. 19:54
još jedno muško:
Možda vrijedi još spomenuti slučaj iz Rotherham-a (Engleska) gdje je navodno zlostavljano 1400 djece od strane imigranata, a šutnja vlasti može se objasniti jedino političkom korektnošću koja je poprimila oblike debilizma pa i fašizma.

Evo Bocko je tu naveo neke primjere. Mislim da je šutnja i ignoriranje najgore što se ovdje može (ne)napraviti. Zato vas zaista molim da se izjasnite o ovom. Recite da je to laž, fašistička i desničarska propaganda, govor mržnje, ksenofobija... Recite bilo što, ali samo nemojte šutjeti. Iako mi nismo toliko zanimljivi imigrantima ljevičarska propaganda i ovdje se lagano budi i nema sumnje da će i nas zahvatiti ludilo političke korektnosti. Već imamo nešto benignije primjere poput onog koji se svakodnevno odigrava na autobusnom kolodvoru u Zagrebu gdje tri Romkinje već duže vrijeme doslovno teroriziraju sve putnike, a da nitko ništa ne poduzima iako se radi o jednom od najprometnijih mjesta u gradu i jednostavno ne mogu biti neprimjećene. Hoćemo li tako postupati ako sutra budu silovali i zlostavljali djecu svih građana Hrvatske koji žele živjeti u miru i poštovati njene zakone?
09.02.2015. 22:01
muško:

gledajte ipak nije sve tako nedavno sam čitao članak, di su skupinu azilanta u zg osudili na visoke zatvorske kazne za pokušaj silovanja , a pokušaj silovanja je gotovo nemouće dokazat to jest mogli su ih oslobodit da su htjeli ali nisu i mediji su to uredno prenijeli
09.02.2015. 23:29
Bocko:
@još jedno muško

Evo, sama činjenica da sam zaboravio uopće spomenuti aferu Rotherham dobro oslikava koliko je sve otišlo k vragu.
www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28939089

Ta afera je mnogi strašnija od svega što se u zadnjih 50 godina digodilo u npr katoličkoj crkvi u cijeloj Europi, pa ipak kada pitaš napredne liberalno-feminističke sbnage, svi znaju da su popovi pedofili , a nitko nije niti čuo o stravičnoj aferi rotherham. K tome treba dodati da se zataškavanje u crkvi događalo ipak izvan institucija pravne države, a u slučaju Rotherham upravo je 'napredna , demokratska i liberalna ' država sve sustavno godinama zataškavala!

Čak i korumpirana ljevičarska i profeministička vikipedija ima članak o tome:

en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal

The inquiry's initial report, published on 26 August 2014, condemned the failure of the authorities in Rotherham to act effectively against the abuse and even, in some cases, to acknowledge that it was taking place.[2][4][5] It conservatively estimated that 1,400 children had been sexually abused in the town between 1997 and 2013, predominantly by gangs of British-Pakistani men. Abuses described by the report included abduction, rape, torture and sex trafficking of children
...

In September 2012, investigations by The Times based on confidential police and social services documents, stated that the abuse had been much more widespread than acknowledged.[20][21] It discovered systematic abuse of white girls by some Asian men (mostly of Pakistani origin)[22] in Rotherham for which people were not being prosecuted.[23][24]

Independent inquiries were set up into the actions of both South Yorkshire Police and Rotherham Borough Council, to examine their roles in investigating the allegations and their procedures and practices.[10][11] Further allegations of a cover-up, including the theft of documents from a council researcher's office, were made in a Home Affairs Select Committee report in October 2014.[12] In February 2015, the Secretary of State for Communities and Local Government, Eric Pickles, announced that an independent report prepared by Louise Casey considered the council to be "not fit for purpose", and elected councillors would be replaced by a team of five commissioners, including one tasked specifically with looking at children's services.[13]Dakle, čak i kad je afera eksplodirala, državne službe i dalje sustavno opstruiraju istragu.
Lijevoliberalni političari se boje da će izgubiti glasove imigranata, feministica i 'napredno-lijevih' snaga ako se afera razotkrije u 'punom sjaju'.
10.02.2015. 06:50
još jedno muško:
@muško
Svakodnevno se donose presude za obiteljsko nasilje i nešto rjeđe za silovanje pa će ti svaka feministica reći kako je potreba za feminizmom veća nego ikada.
Jedno od postignuća demokratskog sistema jest trodioba vlasti. Policija i sudovi imaju mogućnost neovisnog djelovanja i donošenja presuda. Isto tako još uvijek postoji neovisno novinarstvo. Zato su mogući primjeri koje navodiš. Međutim političari se svojski trude instalirati svoje ljude u policiji i sudstvo kako bi uskladili njihovo djelovanje sa političkim stavovima. O ispreplenosti sudske i poltičke vlasti ovisi koliko ćemo često čuti za ovakve slučajeve.
Da je svako tlo za neko dobro pokazuje najbolje hrvatski primjer jer zbog loše gospodarske situacije mi nismo destinacija zanimljiva imigrantima Iako se svojski trudimo da im Hrvatska ostane u lijepom sjećanju njihov cilj je dokopati se bogatih EZ zemalja, a napose onih skandinavskih koje su njihov svojevrsni Shangri-La.
Iako npr.Šveđani ponsosno koračaju u povorci "Je suis Charlie" zagovarajući prava na slobodu izražavanja u njihovoj zemlji vlada potpuno drugačija situacija. Ne bi li zaustavili jačanje desnice, što je posljedica pretjerane upotrebe političke korektnosti i multikulturalizma, oni uredno zakonski kriminiliziraju svaki pokušaj kritike imigracije i imigrantske politike. To je još jedan od primjera kako političari kroz zakonodavstvo mogu utjecati na rad sudbene vlasti i slobodu govora.

Imali smo primjera i iz Hrvatske gdje politički nije korektno reći da mali postotak romske zajednice čini najveći broj imovinskih kriminalnih radnji pa je zbog te izjave ministar Ostojić osuđivan na sve strane. To je čak išlo toliko daleko da je Amnesty international zahtjevao da se to pitanje razmotri i prilikom primanja u EU.
Međimurski problemi se pokušavaju pomesti pod tepih. Ruku na srce tu se radi o tek nekoliko tisuća Roma koji su manje-više starosjedioci i većim dijelom integrirani u sustav. Pokušaj sad zamisliti nekoliko stotina tisuća imigranata iz Afrike/Atije koji dolaze iz sasvim drugačijeg kulturnog miljea i koji nisu spremni poštovati zakone države koja se zaista trudi osigurati im pristojan život (poput Švedske).

Eto, od scenarija koje je Bocko naveo nas spašava naša loša ekonomska situacija kao i činjenica da povijesno nismo zemlja koja je maltretirala druge narode pa sad ne mora vraćati dug i posipati se pepelom. Međutim i naši privrednici rado bi posegnuli za jeftinom radnom snagom pa će se i ovdje situacija lagano mijenjati.

Pegida je reakcija na ljevičarsku politiku suprotnog predznaka, ali koja nije ništa manje pogubna od ovog što se pripisuje desnici. Ta reakcija najbolje je vidljiva u jačanju desnih stranki diljem Europe.
10.02.2015. 08:05
Bocko:
@JJM

Prije svega treba se kloniti PEGIDA-u etiketirati kao 'nacističku' pa čak i desničarsku.

To je jedan pokret nezadovoljnih građana u kojem ima ljudi gotovo svih orijentacija. Jesu pretežno od centra desno, ali to nije opće pravilo.

Evo ti primjerice Akif Pirinçci : en.wikipedia.org/wiki/Akif_Pirin%C3%A7ci

Turski imigrant, inače se proslavio fikcijskim krimi-romanima sa mačkama u glavnoj ulozi (Felidae).

Sada je napisao knjigu:
Deutschland von Sinnen: Der irre Kult um Frauen, Homosexuelle und Zuwanderer
www.amazon.de/Deutschland-von-Sinnen-Homosexuelle-Zuwanderer/dp/3944872045

Njemačka van pameti : Ludi kult oko žena , homoseksualaca i imigranata
(pod 'ženama' on naravno misli - feministice)

Pirinci je u knjizi žestoko popljuvao suludu samoubilačku politiku i socijalni eksperiment koji se provodi u njemačkoj.
Prisjeća se svog djetinjstva kada su on i roditelji doživljavali Njemačku kao raj .
10.02.2015. 10:22
muško:

@još jedno muško moze neki link gdije su to napali ostojića da su romi največi pljačkaši, bio je slučaj di je jedan portal izvjestio o krađi smilja sa privatnog posjeda di je vlasnik se obračunao sa plačkašem, u portalu su napisali neku smješnu konstrukciju da ne bi napisali da je pljačkaš rom,

međutim, shvaćam to da kad imigranti nešto naprave da se to ne objaljuje u medijima jer se onda boje osvete desničara, recimo što se desilo u Italiji mislim milaano ili torino, jedna cura je lažno prijavila roma sa silovanje da bi mogla opravdati di je bila cilu noć, i onda su spalili jedno romsko naselje lokalci, takve objave samo rađaju novo nasilje i nemaju neku svrhu, policija tako zataškava kad se desi nešto na jadranu što bi moglo ugrozit turističku sezonu, čuo sam za par stvari koji su se desili i policija je to zataškala nije dospilo u medije sve u interesu drzave
10.02.2015. 10:39
kiki:
A kod nas? Da se prisjetimo:
www.parentium.com/prva.asp?clanak=45570
66-godišnjaka pretukla obitelj "ugrožene manjine". Nitko nije odgovarao. Još je on prenoćio u pritvoru. Kladim se da je obratna situacija što se nacionalnosti tiče, svi portali bi pjenili o napadu na "ugroženu manjinu" , rasizmu i fašizmu.
10.02.2015. 11:30
kiki:
Pitao mali cigić oca:
-tata, što je to demokracija?
-sine, to ti je kad bijeli rade, a mi dobivamo pare na lijepe oči.
-pa zar ih to ne nervira?
-naravno da ih nervira, ali onda se to zove rasizam.
:)
10.02.2015. 11:33
još jedno muško:
www.libela.org/sa-stavom/2561-ministrov-rasisticki-ispad/ :)

@bocko
Ja se ne bih previše zamarao prebrojavanjem krvnih zrnaca pripadnika pokreta kao što je PEGIDA. Interesantnije je proučiti zašto se on uopće pojavio, a još korisnije bi bilo vidjeti objektivnu studiju zašto u EU jača podrška desnici pa čak i onoj ekstremnoj. Na žalost modus operandi je da se izdvoje oni najekstremniji pojavni oblici, još malo dodatno etiketiraju po potrebi i onda prikažu kao ideološki predvodnici nezadovoljnih skupina koji dolaze iz svih pora društva i koji se u principu i sami ograđuju od ekstremizma koji zagovaraju navodne vođe.
Na taj način problemi na koje se opravdano želi ukazati, a vezani su za neprilagođenost određenih etničkih skupina, postaju rasizam, homofobija, ksenofobija i sl. Takvim pristupom ne može se ni započeti rješavanje problema koji su često toliko evidentni da ih samo totalno ideološki zatupljena osoba ne može primijetiti. I ne samo da to šteti ljudima koji se osjećaju ugroženim pojavom tzv. multikulturalnost već dalje pojačava stereotipe čije posljedice trpe i imigranti koji su spremni poštovati pravni sustav i kulturološke tradicije zemlje koja im je odlučila dati novu priliku. Pa ako već nisu bitni autohtoni stanovnici nekog područja onda bi se ljeve opcije barem mogle zapitati koliko ovakav status quo i pometanje problema pod tepih štete novim stanovnicima i predrasudama koje se na taj način razvijaju.
10.02.2015. 12:28
:
Dečki, ovim histeričnim i paranoičnom stavovima ne pomažete reprezentaciji domaćeg MRA-a (Pokreta za prava muškaraca). Inače imate praktički liberalne stavove pa mi nije jasno odakle sad ta fascinacija očitim antiimigracijskim, antiislamskim i rasističkim opskurnim desničarskim sajtovima?

Zar bi mi Hrvati trebali žaliti stoljetnu kolonizatorsku i imperijalnu europsku bijelu bagru? Ko ih jebe! Da nisu palili i žarili po svijetu ne bi sada imali niti problem imigranata, koji su ih dobrim dijelom održavali i njihovu državu blagostanja radeći one najslabije plaćene poslove te održavajući koliko toliko demografsku ravnotežu što samim svojim dolaskom što višim stopama rađanja, kad već bijele žene nisu htjele rađati. I sad ga žalim Nijemce, Francuze, Talijane, Španjolce, Potrugalce, Nizozemce, Engleze i ostale. Hahaha... dobar vic.

Ili da možda kličem Jobbiku i mađarskom nacionalizmu koji je skoro uništio hrvatsku kulturu i identitet.

10.02.2015. 15:58
Bocko:
@Provokator
Ne znam o kakvoj ti to fascinaciji pričaš?
Uopće nije problem u tome što su ti imigranti druge boje kože, vjere ili što govore nekim drugim jezikom.
Problem je kad nimalo ne poštuju zakone i kulturu zemlje u koju dolaze. Što rade kaznena djela, siluju, podržavaju radikalna uvjerenja strana ovom kontinentu stotinama , pa i koju tisuću godina.Ne čine to svi, naravno, ali one koji to čine vlasti zapravo prešutno toleriraju.
Vlast u svom liberalnom ludilu zapravo potiče takvo uništenje jedne civilizacije na način da se čak ne smije otvoreno govoriti o tim problemima.

Ti imigranti ne dolaze raditi i zaraditi kao što su to prije pola stljeća dolazili u Zapadnu Europu ljudi sa ovih prostora, i Turci, i Talijani... Oni dolaze badavadžiti u socijali kojom se ta bogata Europa slijepo razbacuje. Oni ne dolaze 'održati demografsku sliku' jer njihova djeca neće biti i nisu djeca Europe, nego djeca useljeničkih geta koja sve više rastu i pretvaraju se u strane enklave u državi. U Europi, u velikim gradovima sada već postoji nekih pedesetak 'no go' zona, u koje ne ulazi policija i državna uprava tih država. Te zone će se množiti i rasti. Za deset, petnaest ili dvadeset godina, imigrantske enklave će biti prave organizirane državice sa svojom vlasti, policijom i šerijatskim zakonima. Bit će to situacija koja danas vlada između Izraela i palestinske samouprave.
Neće biti 'multi-kulti'. Bit će tinjajući građanski rat.

I sve te liberalne budale će to prije ili kasnije osjetiti na svojoj koži. A kako stvari stoje, ne vidim uopće način na koji bi se taj scenatij mogao izbjeći.

A ta 'kolonijalistička imperijalna bijela bagra' je , sviđalo se to tebi ili ne, u stvari stvorila ovaj civilizirani svijet u kojem živimo.
Običaj Sati u Indiji nisu zabranili maharadže, nego engleski kolonizatori. Trgovinu robljem nisu zabranili arapski šeici ni afrički kraljevi, nego europski imperijalisti. Obrezivanje žena, prisilne brakove, kanibalizam i slične gadosti zabranili u bijeli europljani,. Ženevsku konvenciju, crveni križ, koncept ljudskih prava - sve je to došlo iz Europe.

70 % ljudi koji danas žive u Africi duguju svoj život europskim kolonizatorima. Zbog napretka medicine koja je došla iz Europe,
Da, europski imperijalisti bili su pohlepni gadovi, ali bili su u stvari bolji od 'onih drugih'. To je jednostavna istina.

Da, mađarski imperijalizam je svojedobno zatirao hrvatski nacionalni identitet, ali nije radio zulume i uzimao 'danak u krvi' za janičare.
10.02.2015. 22:33
zlatan:
BOCKO, a tko je zabranio krvoločno-kršćansko spaljivanje vještica, heretika i ostalih gadosti? Zaboravio si najveći genocid u povijesti Svijeta, onaj nad starosjedilačkim stanovnicima američkog kontinenta, jebi ga, čak nosi naziv po osobi, cijeli kontinent. Tko je to napravio i u čije ime (ime isusovo, je li tako) ?
Običaj sati? Bilo je običaja u kršćanskoj Evropi koliko hoćeš, u kojima su ubijane žene. Kao za preljub u braku ili spaljivanje homoseksualaca. Tko je taj barbarizam zabranio? Napravili su ti britansko-evropski kolonizatori nad Indijom mnogo zla. Zabranili sati, ali su zabranili i mnoge lijepe stvari. Npr. zabranili su KALARIPAYATTU, tek su pred nekih 20-30 godina to počeli obnavljati u Kerali. Znaš li uopće što je to?
Ali su milijune indijskih seljaka istjerali sa zemlje da bi mogli posaditi pamuk, jutu, indigi i ostale komercijalne kulture, a te seljake otjerali u bijedu, mnoge u glad i smrt.
Treba biti prvorazredni cinični gad prdekati takve nebuloze,
11.02.2015. 22:38
zlatan:
Inače EU cvili na pojave fašizma u svojoj kući, ali niti najmanje ne obraća pozornost na teški fašizam u Ukrajini. Toliko se o tome ne govori, da mediji to uopće ne izvještavaju, osim onih slobodnih i koji nisu financirani američkim ili evropskim novcem.
Kada Kijevom marširaju ukrajinski nacisti i pozivaju na pokolje (a radili su pokolje, dovoljno se sjetiti Odesse), kada onaj kreten ukrajinski premijer Jacjenjuk toliko izvrće povijest, da kaže kako je SSSR izazvao rat.
Ako znamo da je okupirana Ukrajina u Drugom svjetskom ratu bila jedna od najvećih žrtava hitlerovskog nacizma, da su njemački nacisti i ostali okupatori (Rumunji, Mađari) pobili 20% stanovnika Ukrajine, a zemlju pretvorili u ruševine, mogu kazati samo ovo.
Ponekad mi zbog takvih novovjekih idiota kao taj Jacjenjuk i ostali ukrajinski nacisti, dakle bude mi žao šta ih njemački nacisti nisu pobili barem 80%. I pobili bi ih najmanje 80%, jer Hitler je i poveo rat da zauzme slavenski istok Evrope, proširi prostor za novu njemačku rasu gospodara i pokolje slavenske narode. Zato toliko izvrtanje povjesne istine, mogu samo reći: gamad kao taj Jacjenjuk, umri gubo!
11.02.2015. 22:51
zlatan:
Predratni i ratni rumunjski fašistički diktator Antonescu, odgovoran za smrt stotina i stotina tisuća ljudi, moguće i milijuna, dobio je od Hitlera na poklon jugozapad Ukrajine sa gradom Odesom. Rumunjski okupatori radili su kao i svi fašisti velike zločine. Ilegalci antifašisti su u generalštabu u Odesi napravili diverziju i ubili nekoliko desetaka oficira i dva generala. Osveta rumunjskih okupatora bila je: samo u tri dana 30 tisuća strijeljanih građana Odese. Rezultat? Nakon toga partizanski pokret u tom dijelu Ukrajine bio je takav da su okupatori bili likvidirani na svakom koraku.
Inače taj Antonescu je likvidirao rumunjsku populaciju Židova i Roma, riječ je o više stotina tisuća ljudi, nakon rata je imao suđenje i bio je pogubljen. Za razliku od Ceasescua, koji nije ima pošteno suđenje, a pod njegovom vlašću je stradalo koliko pamtim svega 1.400 ljudi. Hm, koji licemjerni kriteriji kada današnja EU ili USA nekoga proglašavaju diktatorom.
Slavna Odessa pred rat 600 i nešto tisuća stanovn., ubijeno, nestalo njih trećina, skoro 200 tisuća. I taj Jacjenjuk lupeta o povijesti, magarac jedan!
11.02.2015. 23:03
zlatan:
Rumunjski fašistički diktator Antonescu je na istočni front, jasno pod pritiskom Hitlera, uputio preko milijun vojnika. Poginulo i nestalo ih je više od pola. Razumljivo, Rumunji su bili nikakvi vojnici, slabo obučeni i naoružani, a najviše ih je zagnjojilo pod Staljingradom. I to je bio zločin prema vlastitom narodu, ali danas u seratorskoj ustanovi zvanoj EU parlament, ti "uvaženi" eurozastupnici nemaju pojma tko je on bio (jer to ne žele) a Ceausescua proglašavaju za diktatora, s potpunim pravom. Ali on je ipak poklao daleko, daleko manje života nego već spomenuti Antonescu
11.02.2015. 23:09

Iz drugih medija

AEM