Vijesti

26.05.2009. 12:57:32

Međunarodna konferencija o novim načinima otklanjanja rodnih stereotipa

Pod pokroviteljstvom ministra za ljudska prava i manjine Republike Češke, a u sklopu češkog predsjedanja Vijećem Europske unije, 27. svibnja 2009. održava se u Pragu jednodnevna Međunarodna konferencija o novim načinima otklanjanja rodnih stereotipa.
Hrvatsku delegaciju predvodit će predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin, a u sastavu nacionalne delegacije je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova gđa. Gordana Lukač Koritnik.
 
Konferencija je namijenjena državama članicama EU, a njen cilj je intenziviranje razmjene iskustava o inovativnim postupcima,  instrumentima i načinima kojima se postižu pozitivne promjene u javnom mnijenju  europskog prostora polazeći od stajališta da  na razini EU, osnovne prepreke koje uskraćuju muškarcima i ženama slobodu izbora i slobodu odlučivanja o svojim životima  nisu  zakonski propisi  već predrasude i stereotipi. Predrasude se ne mogu prevladati  samo promjenama u zakonskim odredbama već  prvenstveno osvještavanjem javnosti, obrazovanjem i informativnim kampanjama. Očekuje se da ova jednodnevna konferencija okupi 150 sudionika/ca u čijoj nadležnosti su pitanja jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Tagovi: eu, pravobraniteljica, ured za ravnopravnost spolova

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM