Vijesti

22.10.2014. 18:44:33 - EurActiv.rs (Libela)

zaustavimo trafficking!

Čak 80 posto žrtava trgovine ljudima u EU jesu žene

U Europskoj uniji je od 2010. do 2012. godine otkriveno 30.146 žrtava trgovine ljudima. Prema izvještaju Eurostata, više od 80 posto žrtava su žene, prenosi EurActiv.rs.

Žene su najčešće onda tretirane kao seksualno roblje, dok muškarce se sili na rad. Žrtve traffickinga jesu najčešće punoljetne, mlade žene. One čine čak 67 posto žrtava, dok je muškaraca 17 posto, djevojčica 13 posto, a dječaka 3 posto.

Ako pričamo o dobi žrtava trgovine ljudima, 45 posto njih ima 25 godina i više, 36 posto između 18 i 24 godine, 17 posto između 12 i 17 godina i dva posto je do 11 godina.

Od ukupnog broja, 69 posto je korišteno za seksualno ropstvo, 19 posto za radno, a 12 posto za druge oblike iskorištavanja poput odstranjivanja organa, kriminalne aktivnosti i prodaju djece.

Izvještaj Eurostata napravljen je na osnovu podataka o žrtvama koje su došle u kontakt s vlastima i nevladinim i drugim organizacijama, i ne sadrži procijene o razmjenama problema. Policija je bila najznačajniji izvor informacija. Među drugim izvorima su nevladine organizacije, granične službe, imigracija i radna inspekcija.

Tagovi: djeca, eu, europska unija, eurostat, muškarci, podaci, prisilni rad, seksualno zlostavljanje, statistika, trafficking, trgovina djecom, trgovina ljudima, trgovina ženama, vlasti, žene, žrtve

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

Bocko:
Još jedna očita demagogija.

Budimo realni.
Većina tih ilegalnih imigranata plaćaju organiziranom kriminalu da ih prošverca u Europu. Većina žena znaju da će morati raditi svašta da otplate dug. Neke svjesno idu u prostituciju, ali većina vjerojatno misli, tj. živi u naivnom uvjerenju da će raditi neke ljepše poslove. Takve na kraju ili prihvate da je prostitucija lakši i bolje plaćen 'posao', ili budu prisiljene jer ne mogu drugačije otplatiti dug.

Većina ih je u prilici da bilo kada odu i prijave se vlastima. Ali to ne čine.
Ali zato kad ih uhvate, sve pjevaju istu pjesmu - bile smo seksualne robinje!
Zašto?
Zato jer tako dobijaju svu moguću podršku, ispadaju samo žrtve, dobiju azil... u protivnom bi bile protjerane.

Ne pišem ovo olako, i znam da ima svakakvih priča i da svim tim ilegalnim imigrantima nije lako. Bježe od bijede u svojim zemljama, i nitko ih zbg toga nema pravo optuživati.

Ali ovo što sam napisao je jednostavno - istina.
I svjestan sam da ćete me sada tu svi popljuvati, ali kako ćemo rješavati bilo koji problem ako sami sebi lažemo?
23.10.2014. 09:13

Iz drugih medija

AEM