Vijesti

04.09.2014. 09:56:29 - Jelena Tešija

'nosi taj teret'

Odlučila je nositi madrac sve dok njen silovatelj ne bude kažnjen

Emma Sulkowicz:

Emma Sulkowicz: (Foto: Screenshot: YouTube)

Emma Sulkowicz tvrdi da ju je prvog dana druge godine studija jedan od kolega silovao u njenom vlastitom krevetu. Od tada Emma ulaže znatnu količinu vremena i truda kako bi uvjerila upravu Sveučilišta Columbia, policiju, čak i svoje prijatelje/ice kako je to što se  njoj dogodilo uistinu stvarno, kako to jest bilo silovanje i kako njen silovatelj zaslužuje da bude kažnjen zbog toga što je učinio.

Sulkowicz je jedna od 23 studentice koje su dio federalne (Title IX) tužbe podignute protiv Columbije u travnju zbog pogrešnog tumačenja slučajeva seksualnih napada. Iako su Emma i još dvije studentice prijavile da ih je napao isti student, njihove tvrdnje nisu uzete u obzir, a silovatelj nije izbačen sa sveučilišta.

Sulkowicz je u svibnju za Time napisala kako se svakog dana boji izići iz svoje sobe.

"Čak i ako vidim nekoga tko je samo nalik mom silovatelju, bojim se. Prošlog semestra radila sam u tamnoj komori u odjelu za fotografiju. Iako moj silovatelj nije bio sa mnom na tom predmetu, tražio je dopuštenje da dođe i radi u tamnoj komori u vrijeme kad sam ja bila tamo. Počela sam plakati i hiperventilirati. Sve dok je on u istom kampusu, može me nastaviti uznemiravati", napisala je Emma.

Trenutno pri kraju preddiplomskog studija, Sulkowicz je osmislila završni rad u polju izvedbenih umjetnosti s idejom da njen performans bude zapravo protest protiv činjenice da njen silovatelj nastavlja studirati s njom. Obvezala se da će stalno nositi domski madrac u kampusu, na predavanjima ili sastancima, sve dok bude pohađala isto sveučilište kao i njen silovatelj.

"Silovana sam u svom vlastitom krevetu i otad je taj krevet postao moj teret," objašnjava Emma u videu o svom radu, koji se zove Performans s madracom ili Nosi taj teret.

"Osjećam kako cijelo vrijeme nosim sa sobom teret toga što se dogodilo", objasnila je Emma.

Tagovi: aktivizam, emma sulkowicz, madrac, nasilje, nasilje nad ženama, nosi taj teret, performans s madracom, sad, silovanje, silovatelj, studentica, sveučilište, sveučilište columbia

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (29)

Stari komentari

muško:

Sud je čovjeka proglasio NEVINIM a vi u naslovu ga proglašavate silovateljem, kako vi znate da je on silovatelj?????

04.09.2014. 13:14
kosee:
Gdje piše ta informacija da ga je sud proglasio nevinim?
04.09.2014. 15:17
muško:
04.09.2014. 15:51
mirjana:
Jadna djevojka
05.09.2014. 07:36
mirjana:
Jadna djevojka
05.09.2014. 07:36
Bocko:
Cura laže da ne može više.

Priča joj je uvjerljiva otprilike kao da bijela žena na američkom Jugu odpije 100 godina priča da ju je silovao Crnac, ali su ga bijeli sudac i bijela porota oslobodili, pa sad u birtiji časti kolege iz Ku Kluks Klana.

Za one koji ne znaju, na američkim sveučilištima sada vlada totalna 'rape histerija'. Više o tome npr. ovdje:
chronicle.com/article/Presumed-Guilty/148529/

Muški studenti su totalno obespravljeni. Na univerzitetima su ustanovljeni 'kangaroo' (linč) sudovi od feminističkog kadra koji po kratkom postupku i bez ikakvih dokaza na riječ studentice muškog studenta izbacuju s univerziteta.
Takvih članaka sada ima po svim novinama u USA. To je sada tema broj jedan u USA otkako je vrhovni sud jedne savezne države odlučio da osoblje sveučilišta može kazneno i materijalno odgovarati za takve nepravde.

Naravno, na pravim sudovima to ne prolazi, zato ovoj 'žrtvi' ne pada na pamet da ode to svoje navodno silovanje prijaviti policiji.

Sad su zaredale tužbe izbačenih studenata protiv sveučilišta, a roditelji (majke) lažno optuženih osnivaju udruge da se bolje suprostave tom ludilu.
Već je u nekoliko slučajeva na pravim sudovima ustanovljeno da je prijava bila lažna, a protiv počiniteljica su izdane tjeralice, u najpoznatijem slučaju na univerzitetu Duke, striptizeta koja je lažno ptijavila sportsku ekipu sada je u zatvoru zbog ubistva .


Sve ovo samo iznosim da se razumije koliko je svjedočenje ove 'žrtve' nevjerodostojno, kad joj niti taj feministički kangaroo sud sveučilišta nije pojerovao!

Ali njoj ostaje mogućnost da pravdu istjera prijavom policiji, ili privatnom tužbom.
Zapita li se itko zašto ona to ne učini, umjesto da uokolo vuče taj madrac?


I , iskreno, djeluje li vam ta osoba kao traumatizirana žrtva silovanja?
05.09.2014. 19:02
šok:
@Bocko - stavimo na stranu svu enormnu količinu užasa koji si napisao, ali ja zaista, zaista ne mogu vjerovati da možeš uopće i pomisliti napisati "djeluje li vam ta osoba kao traumatizirana žrtva silovanja?" Što ti znaš o tome? Kako izgleda takva osoba? Odakle ti uopće obraz za takvu rečenicu? Što ti znaš o traumi? Što znaš o žrtvama? Na koncu, ti zaista misliš da je s tobom sve u redu? Ali ono... zaista?
05.09.2014. 21:45
Bocko:
@ šok

Zašto vas feministice toliko šokira kad se suočite s nekim tko vam iznese ISTINU?
Iznio sam istinu kojoj ti ne možeš parirati, Ne možeš ono što sam napisao pobiti argumentima. I zapravo si svjesna da pokušaš, da bih dao još dvadeset linkova i bezbroj novih primjera koji bi te u raspravi satrli.

Iz mog teksta trebala bi razumijeti da ja nisam neki neupućeni naivac kojem možeš prodavati te sveprisutne laži.
I na tvoj užas, takvih kao ja uskoro će biti toliko da nikada i nigdje više nećeš moći izreći tiradu laži, a da te netko ne uništi jednostavnim argumentima.

A ovaj drugi dio je čisti najbijedniji pokušaj posramljivanja i ponižavanja.
Moraš se naučiti da to pali samo kod muškaraca koji su neiskusni i nemaju saznanja o feminističkim taktikama postamljivanja muškaraca.
Evo o tome:
exposingfeminism.wordpress.com/shaming-tactics/


Te taktike ponižavanja samo će tebe i sve koje ih budu pokušavali primjenjivati označiti kao radikalne feministice, i općenito kao materijal koji će pravi muškarci koji drže do svog dostojanstva svakako izbjegavati.
Zašto bi itko pristao da ga netko vrijeđa ako govori istinu, čak i ako otvoreno iznosi svoje nezadovoljstvo?

Morat ćete se naučiti saslušati muškarce, i uvažiti njihove stavove i mišljenja čak i kada se s njima baš i ne slažete.
Mislio sam da je feminizam za ravnopravnost i za uvažavanje oba spola?
06.09.2014. 08:50
martin:
Već po običaju nedostaje dio priče-onaj od navodnog silovatelja i institucija koje su zaključile kako se ne radi o silovanju. Bitno je da se širi propaganda kako živimo u patrijahalnom društvu gdje silovatelje oslobađaju. I da se poslije dokaže kako je ovo neistina dobili smo još nekoliko tisuća ljudi koji vjeruju u ove bedastoće. Tako feminizam funkcionira već desetljećima.
06.09.2014. 10:36
:
@ Bocko

meni je jako drago što ti nisi neupućeni naivac kojemu ne možemo prodavati te sveprisutne laži. i što nam možeš dati milijun linkova. i što se ne daš ponižavati. i što su ti taktike feminističkog postamljivanja (?) muškaraca poznate. i što si iskreno odan argumentiranoj raspravi.

hvala ti i na lekciji i poruci da moramo naučiti slušati muškarce. stvarno, moramo! jer je to poanta bivanja feministkinjom i za to se borimo: slušati muškarce, koji su puno jadniji, neprivilegiraniji i potlačeniji od žena na ovom svijetu. nitko ih nikad nije slušao! kroz čitavu povijest ih se ignoriralo! i sad je jednostavno vrijeme da se čuje taj glas mučeništva!

vjerojatno sam dosad već proglašena radikalnom feministkinjom, jel da?najgore nešto šta ti netko može reći! božemiprosti, em sam postala materijal (???), em sam postala materijal koji će pravi muškarac svakako izbjegavati. idem gorko plakati u jastuk, šta drugo?

i da, u argumentirane rasprave se ulazi s ljudima koje smatraš doraslima. ti to svakako nisi. al' daj udri koji link da me razuvjeriš!

p.s. ako trolaš, sve ovo gore svejedno stoji. i ja svejedno ridam jer sam radikalna feministkinja i ne slušam te.
10.09.2014. 14:34
Bocko:
@Jelena

Tvoj post je demonstracija (pokušaja!) feminističke taktike posramljivanja, što je u stvari napad ad hominem.

Nisi ni u čemu pokušala raspravljati, dati neki argument koji bi bio u vezi teme. Nego si počela vrijeđati mene i ispalila tiradu feminističkih evergrina i dogmi, o povijesnoj opresiji žena poznatijoj kao Mit o Patrijarhatu.

Preporuka tebi i drugima za čitanje:
ernestbelfortbax.com/

A što se tiče toga da si kako kažeš postala radikalna feministica, ne znam.
Kako ti nazivaš nekoga tko drugom spolu odriče jednaka elementarna ljudska prava? Muškarci iz MHRM ne odriču prava ženama, ali feministice sustavno negiraju prava muškarcima. Ali čim muškarci zatraže da ih se tretira jednakopravno, odmah su optuženi za mizoginiju.
Ti čak imaš izbor biti radikalna ili ne, odabireš to svojim postupcima.
Muškarci se , međutim, sve više i zakonski definiraju isključivo kao nasilnici, kao manje vrijedni, kao sumnjivi, zlostavljači, loši roditelji - jer ih sustav tako u stvarnosti tretira.
Ali, naravno, ti kao feministica to nikada nećeš priznati. Tebe su naučili da feminizam zagovara ravnopravnost - samo ne možeš navesti niti jedan jedini primjer da su feministice ikada iskreno zagovarale neko muško pravo.
12.09.2014. 06:07
Čemu?:
Bocko@
"Mit o patrijarhatu"? Dakle, izmišljotina je da žene nisu imale građanska prava, pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na naslijeđe i imovinu, pravo na račun u banci? Danas, jel izmišljotina da žene u muslimanskim zemljama ne smiju izaći iz kuće bez muževog dopuštenja, jel izmišljotina da ne smiju vozit auta (negdje čak ni bicikl!!), da se ubijaju ženski fetusi spolno selektivnim pobačajima, da politika jednog djeteta ne vrijedi ako se rodi kćer (kćer čitaj propali pokušaj, uzaludno bacanje sjemena, to je stav diljem svijeta, a ne samo kod kineza)? Jel izmišljtina da vjenčanjem žena postaje muškarčeva pokretna imovina čak i danas na dan 12.09.2014., 21. stoljeće!? Jel izmišljotina da se predsjednice država može preborajat na prste? Da se sportašice ignorira od kada se sport uopće izmisilo pa do dana današnjega? Nema opresije u zabrani ženama da voze tour de france, da budu svećenice, ne daj bože da neka "bijednica, vražje žensko" postane papa. To nije opresija? Jel izmišljotina da se od pamtivijeka žene i muškarce za ISTE stvari drugačije etiketira? Uzmimo primjer seksa, kakvi se nadimci daju njoj a kakvi njemu? Imali li žena seksualnu slobodu kakvu muškarac ima od kada se prvom muškarcu na ovom planetu, u nekoj pećini, prvi put dignuo?Mit o patrijarhatu?! Da, naravno!
12.09.2014. 17:09
Sarkazam:
Sad će stavit link gdje piše da su Sjedinjene Američke Države cijelo vrijeme zapravo imale predsjednice i nijednog predsjednika, da su muškarci provodili/provode živote u kuhinji, uzimali/uzimaju ženino prezime na vjenčanju,da su na oltaru morali obećati poslušnost i pokoravanje supruzi, da su profesorice odbijale održati predavanje kad bi se na fakultetu pojavio muški student, da su studentice nosile crnu traku kad su muškarcima dopustili obrazovanje itd itd itd...
Čekamo link Bocko!
12.09.2014. 18:15
muško:

Evoga još jedan dokaz patrijahata
Za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljubalja dobila nevjerojatnih 4 godine zatvora, pokušaj se po kaznenom zakonu tretira isto kao ubojstvo znači ovo je najteže moguće kazneno dijelo i da je situacija obrnuta da to bi bilo sigurnih 40 godina zatvora za muškarca
a vidite ovo čovjek udario suprugu dobio 8 godina
www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/255390/Default.aspx
12.09.2014. 18:20
muško:
12.09.2014. 18:21
Čemu?:
Ne vidim u tvom linku predsjednice, svećenice, papice, muškarce u kuhinji, muškarce da se bore za obrazovanje, politiku...Ne vidim u tvom linku da žena dobija SMS poruku kad muž zakorači preko kućnog praga..Ne vidim da je muškarac dobio manju plaću za isti rad, ne vidim nadimke slut/stud ili po naški drolja nasuprot "pastuhu".. ne vidim u tvom linku da se različito tretiraju, sponzoriraju, reklamiraju, prate sportaši i sportašice, ali dobro...
Tisućljetni patrijarhat je "mit" i izmišljotina. Ipak su žene i muškarci oduvijek imali jednaka prava i jednak položaj u društvu ;)
13.09.2014. 16:22
Darija:
Drago muško i svi ostali muškarci ovdje koji tvrdite da patrijarhata nema. Kako objašnjavate činjenicu da se ženski spolni organ naziva stidnica, dok se za muški voli reći "ponos"? Ako je moj organ stid i sramota, a vaš ponos kako vam to baš ništa ne govori? Ako je vaš spolni organ simbol hrabrosti-imati muda, imati svoje ja-opet čitaj imati muda, dok je sa druge strane pička simbol za zlo, pokvarene ljude, slabiće, kukavice, ološ, kako to nije patrijarhat?

Kako komentirate činjenicu da se djevojke i žene svodi na njihov spolni organ pa se govori-ona pička, baš je dobra pička, a sa druge strane za dečka niko nikad nije rekao-kakav zgodan kurac?

Dalje, uzmimo za primjer popularni hrvatski naziv za ženu, njezino "drugo ime" a to je drolja. Takve internet grupe broje po 100 000 lajkova, dio tih lajkova je ženski. Jel vam to ne govori da patrijarhat ne samo da postoji nego je toliko jak i ukorijenjen u društvo da žena ženu zove droljom? Toliko je postojan da žene uživaju u mizoginjiji, i ne samo da ne vide u tome baš ništa, ali baš ništa sporno nego i one sudjeluju u širenju sekszima sa osmijehom na licu. Zamislite da momak momku kaže fufane, kurvaru, možete li to zamislit? Ne možete naravno. Možete li zamislit da na netu postoji stranica "droljani", da ista ima 100 000 lajkova, uključujući i muške lakove? Kao prvo ta stranica ne samo da ne bi imala velik broj lakova, ne samo da to nijedno muško ne bi lajkalo, ta stranica ne bi izdržala dva dana (!) a da ju ne hakiraju i obrišu! Zašto? Zato jer oba spola smatraju da je ženska seksualnost nešto prljavo, nisko, sirovo,grešno, a muška prirodna, bogomdana, sveta, čista. Oba spola smatraju da žena nema pravo na seks dok on ima. Žena ženu, cura curu zove droljom i kurvom, ali muškarac muškarca, momak momka ne.
Oni su zavodnici, jebači, igrači, tucači koji jebu lake žene, radodajke, droljetine, kurve. I to će vam sa ponosom i neizmjernom srećom potvrdit i cura i dečko, i žena i muškarac, i starac i starica. Jel to nije patrijarhat? Ja mislim da je.

Imali li išta sporno kad se političarke kao najvažnije pitanje pita koliko često idu na frizuru, gdje kupuju odjeću, dok se političare to ne pita. Ima li šta sporno u tome kad se glumca pita šta misli o liku kojeg je glumio, može li se poistovjetiti s njime, što misli o svojoj ulozi, pa se onda kolegicu glumicu pored njega pita "šta si jela da budeš mršava?"
Meni to smrdi na patrijarhat.
13.09.2014. 19:17
martin:
Nema sumnje da bi Darijin uradak i opažanja na nekim fakultetima prošli kao izvrstan diplomski pa čak i znanstveni rad. Na žalost ja bih rekao da je njen komentar "glup ko kurac". Što se tiče "imanja muda" kada većinom ženske budu radile najopasnije poslove i bile prisutne na ratištima nemam ništa protiv da se za hrabrog čovjeka kaže kako ima pičku.Upravo su ISISovci odsjekli glavu sisačkom zetu, a ne snahi.
A ovo sa droljanima možeš napraviti pokus kao znanstveni rad. Mislim da ćeš se iznenaditi. Glede hakiranja čudi me da te to čudi. 99.9% vrhunskih hakera i programera su muškarci. Iako ženama nitko ne brani da zagriju stolac i naprave vrhunske programe to se još uvijek ne događa. One radije svoje intelektualne sposobnosti koriste za komparativnu usporedbu ponosa i stidnice(za ovaj izraz nisam čuo već godinama pa i desetljećima).
14.09.2014. 11:23
Darija:
Žene jesu prisutne na ratištima, informiraj se malo.
Teško da bi se iznenadila sa svojim "pokusom" jer svi znaju kakvi bi rezultati istraživanja bili, a znaš to i ti. Ali eto, da ne gubim vrijeme reci mi šta ti misliš šta bi društvo reklo za droljane? Ha? Da li bi odgovor na moje pitanje bio - da jesu, ili vrati se u kuhinju? Šta ti misliš šta je vjerojatnije?
A taj tvoj postotak o muškarcima hakerima samo potvrđuje moj komentar - mrzite žene i zato pravite takve stranice, ne vidite u tome ništa sporno i hvala bogu da ih nećete brisati.
14.09.2014. 15:19
Čemu?:
A kako komentiraš poziv na Zrće- ako si muško i mlađi od 20 godina, dođi na Zrće, tu su cure fleksibilnog morala.?
Znači pozivaju na kurvanje "poštene" muškarce koji će i nakon seksa sa dotičnima "fleksibilnog morala" opet ostati moralni i čisti jer su muškarci.
Fleksibilan moral očito može imati samo žena.
Šta misliš o muškim portalima gdje u naslovu piše "kako skupit što više droljastih komada". Pazi ti momak ovo, on skuplja okolo ali one su droljaste. Ironično jel da?
Možete li vi muškarci od tolike mržnje prema ženama uopće dokučit ironiju ili ne možete?
14.09.2014. 17:16
martin:
Da bi imali bilo kakvu smislenu raspravu molim da mi se objasni pojam "mržnja". Čini mi se da je ta riječ poprimila nekakvo čudno značenje. Imam dojam da to što vi smatrate mržnjom ima jedan bolji i logičniji naziv-neslagannje u mišljenju. Tko god se ne slaže sa feminističkim stavovima taj mrzi žene. Bolesno. Fakat jadno i bolesno.
14.09.2014. 18:32
muško:
Uvjeren sad da volim i poštujem žene više nego svi na portalu
14.09.2014. 19:32
Darija:
Fakat smo ti nabrojale dovoljno primjera iz kojih se može očitat mizoginija, ali ako ti to ne smatraš mržnjom ili je ne vidiš, ok.
Evo recimo, od komentatorice Čemu, nisi odgovorio na pitanje jer se u onom "pozivu" za Zrće jasno ocrtava mržnja prema ženama. Ali naravno, curu nazvat droljom tebi nije mržnja nego čisto onako izljev ljubavi i dragosti. Logično.
14.09.2014. 22:56
b:
Evo Martine, ja ću ti pokušat objasnit šta je to mržnja prema ženama kad ti to jadničak "ne znaš":

-kad kažeš da je treba pustit da se istrče po dvorištu pa je opet svezat
-kad je zoveš kurvom, droljom, lakom
-kad vidiš uspješnu ženu pa je pitaš "ko te pustio iz kuhinje"
-kad joj kažeš napravi mi sendvič
-kad vidiš psa bez lanca kažeš "neovisna kuja kojoj ne treba muškarac"
-kad kažeš da je zaleđe kad žena izađe iz kuhinje
-kad napraviš stranicu tipa "siluj je čisto iz zabave"
-kad kažeš da je plan b gurnuti je sa stepenica
-kad je zoveš pičkom
-kad izjaviš da ženu za neposluh treba išamarat
-kad kažeš da je na ženi da ti donosi hranu i pivo dok ti gledaš nogomet
-kad poslodavac kaže "tvoja trudnoća je moj trošak-doviđenja"
-kad se smiješ na sliku trnoružice ispod koje piše "samo ti spavaj ručak će se sam napravit"
-kad se smiješ slici na kojoj muškarac kaže da neće dopustit ženi da vozi jer je pijan a ne lud
-kad na sliku razbijenog auta izjaviš "žensko parkiralo"
-kad izjaviš da se ženu treba vući za kosu a ne nogu jer joj se tako "rupa napuni pijeskom"
-kad siluješ
-kad kažeš da voliš plavo pa taman i ispod oka
-kad je udaraš
-kad je poliješ kiselinom, odrežeš dio tijela
-ubiješ je
-kad ne možeš stati sa pravljenjem djece dok se god muško ne rodi
-kad joj prijetiš
-kad kažeš da je treba išamarat i kad nije ništa učinila već za ubuduće, onako za unaprijed
-to ti je ono kad za isti rad dobiješ manju plaću od njega
-to ti je ono kad muški kolega sa slabijim kvalifikacijama dobije promaknuće a ona gleda u njegova leđa
-to ti je ono kad trudnica dobije otkaz
-to ti je ono kad ženi ne daju zaređivanje, Bogu može služit samo onaj sa određenom alatkom
-reklame (mislim da se tu nema šta posebno govorit)
-kad ona i on dođu kući sa posla, on uzme pivo i sjedne na kauč, a ona nastavi sa radom, pegla, kuha, pere, čisti
-to ti je ono kad se ženski sport ne sponzorira, ne prati, kad sportašice gledaju poluprazne ili čak i prazne tribine
-to ti je ono kad su u saboru žene 35%, kad se predsjednice, premijerke, županice, gradonačelnice može prebrojati na prste
-to ti je recimo kad muškarac sazna će dijete biti žensko pa kaže pobaci, što se radi naveliko
-ili u dijelovima svijeta gdje nema mogućnosti ultrazvuka čekaju porođaj, pa ako bude znaš već šta, onda to nešto završi u kontejneru

E sad, da li je to tebi neslaganje sa feminizmom ili mržnja, ti odluči.
Pozdrav.

PS, nisi odgovorio na pitanje "Da li bi odgovor na moje pitanje bio - da jesu, ili vrati se u kuhinju? Šta ti misliš šta je vjerojatnije?" zato jer bi odgovor savršeno objasnio mržnju prema ženama, ali ti se praviš mutav pa ti kao "nije jasno" šta je mržnja. Da si žensko, znao bi, dobro bi znao šta je mržnja, društvo bi te redovito na to podsjetilo, ali nisi pa i kako ćeš.
15.09.2014. 00:09
muško:
@ b i ostale feminiskinje

sljedeće izjave

glup si ko kuxxxac muški spolni organ kao nešto negativno
vidi pixke ženski spolni organ kao nešto lijepo i velika večina žena to doživljava kao kompliment a muškarci gore navedenu izajvu kao uvredu

- šta si dobio kurxxinu opet muški organ kao dobija sam ništa nešto negativno

sve je uredio ko picino oko opet ženski spolni organ kao nešto pozitivno red čistoča

uglavnom se muški spolni organ upotrevljava kad se želi reći nešto ružno a ženski kao nešto lijepo ima ih još dosta izreka.
15.09.2014. 10:19
martin:
@b
Nemam vremena da idem točku po točku, ali da ti ukratko opišem šta sam imao od muških "privilegija":
-tri godine na ratištu, prekinuto školovanje, malo zdravlje uništeno, nekoliko godina rada iznan struke (fizički poslovi) kao posljedica tog što nisam na vrijeme sve pozavršavao. Za to vrijeme kolegice se pozapošljavale i napredovale.
-na desetine odbijenih molbi za posao jer sam u struci gdje je postignuta jednakost (čitaj 80 % žena). Često zapošljavane kolegice sa lošijim referencama.
-rastava braka. O da, ali sporazumno. Jednostavno su odnosi zahladili zbog razdvojenosti (u pitanju moj posao u udaljenom, malom mjestu). Iako sam bolje obrazovan (čak imam i pedagoške kompetencije), supruga nezaposlena u to vrijeme, svu imovinu koju smo imali ja sam donio u brak, dobrovoljac sam i humanitarac dijete je išlo njoj. Unaprijed smo se dogovorili kako ćemo podijeliti obaveze, ali CZSS je za svaki slučaj neovisno i ne znajući za to dao mišljenje kako je ona bolji izbor za dijete. Čak je došla teta iz CZSS koja je bulaznila o nekakvoj zabrani približavanja (ako želi) na što ju je bivša pospremila van. Na sreću bivša je normalna pa tu zaista nema problema i klinac je puno sa mnom, ali da je htjela... Mnoge kolege nisu te sreće.
-došao sam kući nešto pojesti. Već tri dana visim na nasipima kada nisam na poslu i trpam vreće te gacam po blatu i vodi do jaja.

Ovo je prilično čest scenarij kada su "muške privilegije" i mržnja u pitanju. Moglo bi se primijeniti isto na cca 99% muškaraca. I zato, molim te, ne kenja o lošoj posjećenosti ženskih utakmica. Ako želiš upoznati pravu mržnju onda pogledaj sve te silne fabricirane i preuveličane studije o muškim zlostavljačima i nametanju kolektivne odgovornosti.

15.09.2014. 14:54
martin:
Umalo zaboravih. Izgubio sam i godinu dana u JNA i tamo sjebao koljeno trčeći pod punom ratnom spremom na +35 po nekakvim rupčagama u srpskim vukojebinama.
15.09.2014. 15:00
b:
Jedino točno što si ovdje naveo je izjava glup ko kurac.
Ovako, istina da je nekim ženama drago čuti da su "pičke", ali to su iste one žene koje jedna drugu zovu kurvama, droljama i koje se smješkaju kad im kažeš "kuhinja". Vjeruj mi, znam šta pričam, žensko sam i krećem se u ženskom društvu. Točno znam profil ljudi kojima je "pička" kompliment.
Uvreda je za muškarca točno ali zato jer muškarcu, njegovom egu nema veće uvrede ili poniženja nego mu reći da je žensko, a dno dna, vrhunac poniženja muškarca reći mu da je ženski spolni organ. To znaš i sam jer si muško i krećeš se među takvima.
Šta misliš zašto je Balić i onaj sad neki košarkaš izvalio da slabo igrati zapravo znači igrati kao "pičke"? To je pozitivno?
A za picino oko, nikad čula, nit znam da na tom mjestu ima očiju (!) pa neću ni komentirat, jer nisam upućena.
15.09.2014. 15:02
muško:
15.09.2014. 15:54

Iz drugih medija

AEM