Vijesti

11.02.2014. 21:27:22 - Libela (h-alter)

Ljudska prava po Bandićevoj mjeri

Bandić plaća režije 'U ime obitelji'

Nakon što je uoči referenduma o definiciji braka inicijativi U ime obitelji besplatno dao na korištenje gradske prostorije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sada im je odlučio dati i novac poreznih obveznika! Inicijativi U ime obiltelji Bandić je prošli tjedan poklonio 10 tisuća kuna za plaćanje režija u prostoru u Ulici kralja Zvonimira 17, na četvrtom katu zgrade, kojeg je ova udruga dobila na jednogodišnje razdoblje, pod obrazloženjem da u njemu trebaju obavljati 'pripreme za referendum'.

U obrazloženju zaključka stoji kako je U ime obitelji, iako osnovana tek prošle godine, "pokrenula demokratske procese na dobrobit cijelog društva (!) i u narednom razdoblju planira niz aktivnosti sukladno registriranoj djelatnosti"."Kako se udruga do sada financirala donacijama građana i pravnih osoba, zamolila je financijsku potporu od Grada Zagreba za pokriće režijskih troškova za prostor koji su dobili na korištenje", piše u obrazloženju.

Dodatna zanimljivost je kako je ova sredstva Bandić osigurao iz programa "Suradnja i partnerstva na području promicanja ljudskih prava", znamo li da je referendum kojeg je pokrenula ova inicijativa u popriličnoj koliziji s "promicanjem ljudskih prava", ako ne i njegova sušta suprotnost.

Kada je prošle godine dodjeljivao prostor U ime obitelji, Bandić je u zaključku napisao kako se udruzi daje prostor pod uvjetom da ona "uredno podmiruje troškove komunalija i sličnih računa". Najsvježijom odlukom zagrebački gradonačelnik, kako vidimo, nije želio ništa prepustiti slučaju.

 

Tagovi: financiranje, hrvatska, milan bandić, proračun, referendum, u ime obitelji, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

N N:
Jel se vi šalite? A tko Vama (CESI) plaća režije i plaće?
14.02.2014. 09:40
za:
Da, ovo je članak koji nije pisan s dobrom namjerom. Tražeći razloge kako bi se stvorila negativna atmosfera oko udruge u ime obitelji kod mene gubi svaki kredilibitet strane koja piše na ovakav način.Osobno, ne djelim stavove udruge ali smatram da kao i svaka druga udruga ima pravo na djelovanje jer ista brani i zalaže se za svoja stajališta, ma kakva ona bila. Meni niša ne znače udruge likovnih amatera, umirovljenika, Albanaca, liječenih alkoholičara pa opet nekoj skupini nešto znače i lokalni proračuni
ih financiraju.Ja od onih koji brane ljudska prava očekujem da brane sva prava pa tako i pravo na pripadnost udruzi koja se kosi sa stavovoma udruga koje brane ljudska prava jer je i to pravo.
14.02.2014. 21:22
prs:

Treba ukinut financiranje svih udruga, ako ljudima stalo do neke ideje trebaju volontirat, ovako je glupo da se neko naziva nevladina udruga a financira je vlada to je smješno
15.02.2014. 09:56
za:
Ono što ja vidim kao problem kod udruga nije financiranje samih udruga već to da su čelnici udruga politički aktivni ljudi.
15.02.2014. 12:48

Iz drugih medija

AEM