Vijesti

16.01.2014. 18:20:19 - Libela

ruža opet briljira u europarlamentu

'Kada žena bude mogla začeti dijete bez muškarca, onda će moći sama odlučivati o tom djetetu'

Ruža Tomašić

Ruža Tomašić

Nakon što je jučer izjavila kako Srbija i dalje ima pretenzije na hrvatski teritorij, hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić je i danas nastavila u svom stilu.

Naime, govoreći danas na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu Nediskriminacija u okviru spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava Tomašić je banalizirala diskriminaciju temeljem roda te istaknula kako ne smatra da bi žene trebale samostalno odlučivati o svom tijelu.

"Diskriminacija je svevremenski problem za kojega je teško pronaći univerzalno rješenje. Držim i duboko vjerujem kako svi građani moraju biti jednaki pred zakonom i da moramo poštovati ljudska prava. No stječem dojam kako određene skupine žele biti jednakije, što je put u potpuno krivom smjeru. Diskriminacija je diskriminacija, bila ona negativna ili pozitivna, i kao takva je nepravedna i nepoželjna", kazala je Tomašić  ističući kako prava jednih ne smiju ići nauštrb drugih.

"Svi znamo da treba muškarac i žena da se začne dijete. Onaj čas kada dođe vrijeme da žena može sama, bez pomoći muškarca, začeti to dijete, onda može sama i odlučivati o tome djetetu", naglasila je dajući jasno do znanja što misli o ženinom pravu na izbor.

"Moram izraziti žaljenje i razočaranje što se ova tema našla na dnevnom redu jer držim kako su zastupnici jasno i nedvosmisleno rekli što misle o njoj. Bojim se da određene političke snage ne mogu u potpunosti pojmiti demokraciju, pa koriste i nasilne metode da svima nama nametnu svoja ideološka stajališta", zaključila je.

Tagovi: diskriminacija, europarlament, europarlamentarka, europski parlament, hrvatska, ljudska prava, pravo na izbor, reproduktivna prava, reproduktivno zdravlje, ruža tomašić

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (9)

Stari komentari

kosee:
Čitala sam o ovome jučer i uopće ne znam što bih komentirala osim da su dotična i njene izjave stvarno ispod svakog kriterija.
17.01.2014. 11:28
Hestia:
Ne vidim ništa sporno u izjavi iz naslova. Ali, isključivo u situaciji kada je odnos bio željen s obje strane.
18.01.2014. 12:01
kosee:
Postavljaju se tu razna pitanja, mnoga i pravne prirode. Na koji način se tijekom trudnoće definira otac? Ima li on pravo tražiti utvrđivanje očinstva tijekom trudnoće?
Konzultacije tijekom trudnoće s ocem su dobra volja majke. Naravno da ako su roditelji u dobrim odnosima da će otac vjerojatno sudjelovati, na svoj način, u trudnoći. No ako to nije slučaj, ne vidim na koji način bi on mogao utjecati na odluke majke.
20.01.2014. 13:09
muško:

Možete se priključit u raspravu o muškim pravima na ovom linku

www.forum.hr/showthread.php?t=792052
25.01.2014. 12:01
zlatan:
MUŠKO, uz dužno poštovanje, ali rasprava kakva se vodi na forumu i sličnim mjestima virtualnog "svijeta", jest obično lupetanje ogromne većine tamo prisutnih virtualnih pojedinaca. Na ovakvim mjestima kao što je LIBELA, rijetki pojedinci koji nešto komentiraju, napišu, to uglavnom ima smisla. Vidi se također i poznavanje materije o kojoj pišu. Na nekim drugim mjestima previše je poluludih tipova koji vjeruju u kojekakve teorije zavjere, ljude guštere i slične gluposti.
Pa zaboga tko za to ima vremena? I živaca?
25.01.2014. 22:27
muško:
Zlatan, trentuno ima više od 8000 postova i preko 400 strana rasprave među njima svakako ima smeća ali i kvalitetnih postova sa prijedlozima i primjerima iz stvarnog života
26.01.2014. 07:20
zlatan:
MUŠKO, evo maločas sam naletio na nekakvu raspravu na nekom bosanskom portalu, tema je navodna masovnost grupnih silovanja u Indiji. Toliko gluposti, neznanja, zla i mržnje, na tako malo mjesta odavno nisam vidio. To me je samo uvjerilo u moju tvrdnju o budalama po bespućima interneta.
To je nešto opće poznato, da je moderna tehnologija omogućila množenje budala do apsurda. Naprosto čovjek sa malo kulture i znanja ne može vjerovati da takve budale nastanjuju ovu našu planetu. Gotovo svi forumi i jesu mjesto gdje se sastaju luđaci i bezveznjaci koji ne znaju ni tko im glavu nosi.
A što se tiče toga bh portala i budala, neka pogledaju BH, pa tek onda neka raspravljaju o drugima.
26.01.2014. 20:52
Za:
Termin za rodne ravnopravnosti koristi se isključivo ili većinom kao sinonim za ženska prava, no boriti se za jedna prava a izostavljati prava drugih je igra nulte sume što znači da je dobitak jednog od sudionika ekvivalentan gubitku drugog sudionika. Tek kada se jednako zastupaju kako ženska tako i muška prava, odnos među spolovima može biti uspostavljen na ravnopravnim temeljima međusobnog poštovanja.
Sve ostalo je rat spolova.
27.01.2014. 08:46
muško:
zlatan. Govoriš o bosanskim portalima vjerojatno punih vehabija i ostalih vjerskih fanatika dao sam link na najveći hrvaski forum di se raspravalj o pravima muškaraca di podjednako ima i feminiskinja i onih koji koji se zalažu za muška prava ako neko vrijađa ili upotrjebava govor mržanje brzo se banira
28.01.2014. 21:44

Iz drugih medija

AEM