Vijesti

29.11.2013. 13:08:18 - Libela

Koncert podrške kampanji 'Građani glasaju protiv'

Prepunim trgom orilo se: PROTIV!

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sinoć iskazali svoju podršku kampanji Građani glasaju PROTIV. Sinoć smo pokazali da nas ima. Temperatura je brzo prešla iz minusa u plus. Sinoć nas je više od 10.000 jasno i glasno, glazbom poručilo da se protivimo podjelama, da se protivimo netrpeljivosti. Poručili smo da želimo živjeti u zemlji koja će nas sve prigrliti. Duboko vjerujemo da je hrvatsko društvo otvoreno, uključujuće i kršćansko u svojim tradicijama i humanističko u svojoj budućnosti. Trgom i Hrvatskom jučer se orilo PROTIV! Vjerujemo da će tako biti i u nedjelju!

Jučer su se javnosti u sklopu koncerta obratili, među ostalima, Mile Kekin, Nataša Janjić Lokas, Vili Matula, Barabara Nola, Siniša Labrović, Urša Raukar i Severina. I brojne druge javne osobe plesale su s nama čitavu noć.

Posebna zahvala ide izvođačima – Zlim bubnjarima, Punčkama, Fakofbolan, Le Zboru i Čipkicama, Kandžiji, Stillnessu, Kawasaki 3P, TBF-u i LET-u 3. Svi su svirali besplatno, odazvali se u roku od samo nekoliko dana i pokazali zašto su veliki. Zahvala i Radiju 808 na besprijekorno odrađenom live streamu koncerta, zahvaljujući kojem su u odličnoj glazbi i vrhunskom raspoloženju sudjelovali ljudi diljem Hrvatske. A sve to ne bi bilo moguće bez Vedrana Menige iz Pozitivnog ritma i Ilka Čulića, koji su u nemogućim uvjetima i nemogućim rokovima osigurali bendove, pozornicu, zvuk, rasvjetu i ostalo, ukratko – sve što jedan koncert čini vrhunskim.

Ali nismo gotovi, pred nama su još tri dana.

Sutra u isto vrijeme, točno u podne, ponosno hodamo za jednakost u Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Pridružite nam se opet, pokažimo svima da smo otvoreni i humani, pokažimo da smo ljudi. Jer ljudski je biti PROTIV!

Ispred kampanje "Građani glasaju protiv"

Eugen Jakovčić, odnosi s javnošću, eugen.jakovcic@documenta.hr, 091-4572399

Gordan Bosanac, koordinacijski tim kampanje, gordan.bosanac@cms.hr, 091-7391247

Tagovi: građani glasaju protiv, hrvatska, kampanja, koncert, referendum o braku, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

Ivana:
dragi moji, maknite jednu nulu pa ćete dat točnu brojku...
naime, prema podacima MUP-a bilo vas je oko 1500, a ne 10 000 :)
čemu sve ovo, nije valjda da su potrebna izmišljanja brojki o "velikom" broju vaših podupiratelja?
29.11.2013. 17:29
zlatan:
IVANA, svi manipuliraju kada su brojke koje nije lako provjeriti. Ja se sjećam prvih izbora 1990god., i kada je HDZ i Tuđman imao prvi miting na splitskoj Rivi. Trkeljao je tada mladi HDZ da je na splitskoj Rivi bilo 250 tisuća ljudi. No, javio se jedan pametan čovjek koji je napisao u "Slobodnoj Dalmaciji" sa podacima koliko Riva ima metara četvornih, te na temelju toga koliko u teoriji može biti popunjena ljudima. U teoriji može stati oko 60 tisuća, a to znači u realnosti može biti pedesetak tisuća dupkom napučena ljudima.
Isto trkeljanje se pojavilo kada je papa Ivan Pavao drugi bio na splitskom Žnjanu 1998godine. Tada se lupetalo da je bilo pola milijuna ljudi, a zapravo ih je bilo jedva sto tisuća.
Da ne nabrajam dalje kada je vrhunac budalašenja bilo kada je istog papu na zagrebačkom hipodromu navodno slušalo milijun ljudi. Moš mislit! Znači cijeli Zagreb, uključujući bebe koje su se taj dan rodile i stare koji su taj dan umrli i plus 200 tisuća sa strane!
Tko je pametan da je mogao vjerovati u to budalašenje?
29.11.2013. 21:44

Iz drugih medija

AEM