Vijesti

21.11.2013. 18:47:38 - Libela

Transparentnost i rodna ravnopravnost

Ženama 40 posto mjesta u upravnim odborima

Zastupnici Europskog parlamenta podržali su u srijedu prijedlog zakona, koji bi obvezao trgovačka društva uvrštena na burzu, da do 2020. godine osiguraju ravnotežu spolova među savjetodavnim članovima uprava, drugim riječima najmanje 40 posto savjetodavnih mjesta u upravama tvrtki trebale bi držati žene. Trgovačka društva koja ne usvoje pravila o transparentnom i objektivnom izbornom postupku, mogla bi se suočiti s kaznama. U 2013. godini samo je 17.6  posto žena sjedilo u upravama tvrtki.

Zastupnici traže javan, transparentan i pošten izborni postupak, te primjenu prethodno utvrđenih, jasnih, neutralnih, nediskriminirajućih i nedvosmislenih kriterija, koji bi obvezali društva da dostignu cilj od 40 posto do 2020. godine, a javna trgovačka društva do 2018. godine.

U slučaju dva podjednako kvalificirana kandidata, prednost ide kandidatu podzastupljenog spola. Kvalifikacije i sposobnost i dalje su ključni kriteriji kod zapošljavanja.

Mala i srednja poduzeća (MSP) bila bi izuzeta iz Direktive. Međutim, države članice trebale bi uspostaviti politike za pružanje podrške i poticanje malih i srednjih poduzetnika na značajno poboljšanje rodne uravnoteženosti na svim razinama uprave i u odborima trgovačkih društava.

U slučaju nepoštivanja i kršenja transparentnog i otvorenog izbornog postupka, jasnih, neutralnih, nediskriminirajućih i nedvosmislenih kriterija slijedile bi sankcije.

Države članice zahtijevaju da uvrštena trgovačka društva pruže podatke nadležnim nacionalnim tijelima, jednom godišnje o zastupljenosti spolova u svojim odborima, razlikujući između savjetodavnih i izvršnih članova uprave te o mjerama koje su poduzete s obzirom na cilj od 40 posto, te da te podatke na primjeren i lako dostupan način objave na svojoj internetskoj stranici i u godišnjem izvješću. Ako uvršteno trgovačko društvo ne ostvari cilj ili transparentni izborni postupak mora pripremiti obrazloženje o nepostizanju ciljeva ili ispunjenje tih obveza te pružiti sveobuhvatan opis mjera koje je trgovačko društvo usvojilo ili koje namjerava usvojiti kako bi ostvarilo ciljeve ili obveze. Moguće sankcije za kršenje transparentnog postupka mogle bi uključiti: isključenje iz javnog poziva za dostavu ponuda ili djelomično isključenje iz dodjele sredstava iz strukturnih fondova Unije.

Direktiva će postati pravno obvezujuća ako dobije suglasnost i potporu Vijeća.

Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije.

Tagovi: europska unija, europski parlament, jednakost, ravnopravnost, sankcije, sposobnost, transparentnost, upravni odbor, zakon

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

muško:
Ovo je naizgled dobra vjest za žene, ali kvaka se krije u riječi savjetnička mjesta u upravi, to su mjesta bez ogovornosti za finom lovicom hit savjetnik za konje u HGK, moje je mišljenje da će tu muški članovi koji će bit izvršni i dalje odlučivat tu imenovat svoje ljubavnic koje će tu zaradit koju kinut, a bit ća na dohvat ljubavnicima da se u pazi malo pohvataju, a stastitički će se položaj žena kao poboljšat, koja prevara.
21.11.2013. 19:56
kike:
Mene bi bilo sram da dobijem posao jer sam žena, a ne jer sam bolji kandidat.
22.11.2013. 13:28
tajuska:
nazalsot monoge poslodavce uopce nije sram kad boljem kandidatu nedaju posao samo zato sto se radi o zeni.
23.11.2013. 11:33
kosee:
eh, kike, da je našoj državi kuna za svaki put kad posao dobije bolji kandidati, bila bi upravo tu gdje je - u banani.
25.11.2013. 11:43

Iz drugih medija

AEM