Vijesti

11.07.2013. 16:31:17 (libela/tportal)

Ples je napokon moguće studirati u Hrvatskoj

Otvara se studij plesa na Akademiji dramskih umjetnosti

Nakon više od pet godina priprema, te višemjesečnih velikih neizvjesnosti oko prostora izvođenja studija, na sastanku predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva kulture, Sveučilišta u Zagrebu i Akademije dramske umjetnosti, održanom 2. srpnja 2013. potvrđeno je da se preddiplomski sveučilišni studiji Baletne pedagogije i Suvremenog plesa počinju izvoditi od ove jeseni.

Pitanje prostora za izvođenje studija rješeno je zahvaljujući podršci voditeljica Plesnog centra Tala.. Informaciju je potvrdila i Andreja Jeličić, predstojnica Odsjeka za ples na Akademiji dramske umjetnosti, te objasnila da će ADU potpisati ugovor sa zagrebačkim Plesnim centrom Tala, gdje će se odvijati nastava.

Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, unatoč nezavidnoj financijskoj situaciji u zemlji, složili su se oko podjele troškova studija, podržavajući na taj način utemeljenje obrazovne vertikale za plesne umjetnike koji su do sada bili marginalizirani u odnosu na ostale umjetničke grane. Novi sporazum između oba ministarstva, Sveučilišta u Zagrebu i njegove sastavnice, ADU koja je nositelj studijskih programa, bit će uskoro i službeno potpisan.

Prijamni ispiti za prvu generaciju studenata, za koje već vlada veliki interes mladih iz čitave regije, održavat će se između 28. kolovoza i 7. rujna, a upisivat će se do 30 studenata godišnje. Sve dodatne informacije o studijskim programima i prijamnim ispitima možete naći ovdje

Tagovi: akademija dramskih umjetnosti, hrvatska, ples, studij

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM