Vijesti

03.08.2012. 09:58:58 - Marija Matulin

Najmlađa gradonačelnica na svijetu

Bashaer Othman

Bashaer Othman

Preuzevši mjesto gradonačelnika grada Allara, petnaestogodišnja Bashaer Othman postala je najmlađom osobom na svijetu koja trenutno obavlja takvu funkciju. Položaj gradonačelnice povjeren joj je u sklopu inicijative koja podupire osnaživanje mladih u donošenju ključnih odluka unutar palestinskih područja.

Allar je grad koji se nalazi na sjeverozapadu palestinske Zapadne obale. Bashaer Othman bit će gradonačelnica tijekom mandata koji traje dva mjeseca. Othman je zadužena za sva pitanja koja se odnose na općinu Allar, a koja uključuju nadzor zaposlenika i potpisivanje svih službenih dokumenata, osim onih financijskih.

Njezin rad nadzire prethodno izabran gradonačelnik Sufian Shadid, koji je izrazio oduševljenje uvođenjem mlade žene u gradske poslove. Smatra kako je to korak naprijed u podršci mladima. Shadid je uvjeren kako ima puno boljih načina kojima se mladima može ukazati na važnost njihove uloge u palestinskom društvu, osim financijske. Upravo je angažiranjem Othmanove to i potvrđeno, jer se tim činom uklanjaju prepreke mladim ljudima koji se žele okušati u administrativnim poslovima.

Othman je ozbiljno pristupila svom poslu, iskreno se nadajući da je dorasla takvom izazovu. Izjavila je kako želi proći kroz takvo iskustvo kako bi olakšala drugim mladima da se, također, u njemu okušaju te da tako mogu biti spremni za pokretanje državne institucije u budućnosti.

Tagovi: mladi, palestina, politika, rodna ravnopravnost, svijet, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM