Vijesti

29.11.2011. 00:06:36 - Libela

Koja(e) će laburistkinja(e) sjesti u saborske klupe?

Od parlamentarnih stranaka Laburisti su kandidirali najviše žena te su jedini koji su dostigli opći prosjek od 35% kandidiranih žena. No, ako je za vjerovati anketama, među njima nema puno onih koje bi mogle ući u Sabor. Jedina žena koja je prva na laburističkim listama je Nensi Tireli, dok su još tri žene na drugim mjestima lista. Libela vam predstavlja najviše pozicionirane laburistkinje.

 

Nansi Tireli rođena je kraj istarskog Labina, 1965. godine. Obrtnica i specijalistkinja ekonomije poduzetništva. Članica je Predsjedništva stranke. Ujedno je i pjesnikinja. Nalazi se na prvom mjestu u VIII. izbornoj jedinici.

 

Tatjana Đuričić-Kuric (1968.) diplomirana je inžinjerka šumarstva iz Križevaca. Zaposlena je u Hrvatskim šumama. Nalazi se na trećem mjestu u II. Izbornoj jedinici.

 

Danica Božić (1962.) predsjednica je stranačkog ogranka u Našicama. Nalazi se na četvrtom mjestu u IV. Izbonoj jedinici.

 

Marina Budimir (1978.) predsjednica je stranačkog ogranka u Vinkovcima. Nalazi se na drugom mjestu u V. izbornoj jedinici.

 

Ljiljana Matezović (1959.) predsjednica je stranačkog ogranka u Velikoj Gorici. Nalazi se na drugom mjestu u VI. Izbornoj jedinici.

 

Maja Ilčić rođena je 13. svibnja 1975. godine u Zaboku. Trenutno je apsolventica na Fakultetu organizacije i informatike. Od kraja 2009. godine aktivna na političkoj sceni, osnivačica je Hrvatskih laburista - Stranke rada, članica je Predsjedništva. Na drugom je mjestu u VII. Izbornoj jedinici.

 

Blaženka Galić (1965.) tajnica je stranačkog ogranka u Kaštelima. Nalazi se na trećem mjestu u IX. Izbornoj jedinici.

 

Selma Katunarić (1963.) po struci je diplomirana novinarka. Radi u Službi za kulturu i umjetnost Grada Splita. Predsjednica je Nacionalnog vijeća stranke. Nalazi se na trećem mjestu u X. izbornoj jedinici.

Tagovi: hrvatska, izbori, izborne liste, kandidatkinje, političke stranke

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM