Vijesti

08.11.2010. 12:05:27 - Dnevnik.hr/Libela

Eve Ensler za Forbes:

Rada Borić među najmoćnijim feministkinjama svijeta

Rada Borić

Rada Borić

U sklopu sastavljanja svoje liste najmoćnijih osoba na svijetu, američki je časopis Forbes pozvao uglednu američku spisateljicu Eve Ensler, autoricu kultne knjige 'Vaginini monolozi', da složi listu najmoćnijih svjetskih feministkinja. Ensler se odlučila za sedam imena, a među njima se našlo i ime  Rade Borić, izvršne direktorice Centra za ženske studije.

'Oksimoron je identificirati sedam svjetskih najmoćnijih feministkinja jer je isključivost takvog izbora tipična patrijarhalna konstrukcija. Ipak, nisam mogla odoljeti prilici za isticanje velikog i često nevidljivog rada nekih feministkinje', istaknula je Ensler u objašnjenju svojeg izbora. Uz Radu Borić na listi su se našle Malalai Joya iz Afganistana, Stephen Lewis iz Kanade, Amerikanka Pat Mitchell, Agnes Pareiyo iz Kenije, Christine Schuler-Deschryver iz Konga te Vandana Shiva iz Indije.

Na samoj listi najmoćnijih osoba na svijetu, među 68 imena našlo se svega 5 žena: Angela Merkel (6), Sonia Gandhi (9), Dilma Rousseff (16), Hillary Clinton (20) i Oprah Winfrey (64).

Tagovi: centar za zenske studije, eve ensler, forbes, rada boric

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM