Članci s tagom: zene-i-trziste-rada

 • 'Ravnopravnost spolova trebala bi biti pri vrhu prioriteta Vlade'

  'Ravnopravnost spolova trebala bi biti pri vrhu prioriteta Vlade'

  Na jučerašnjem okruglom stolu nazvanom Koliko smo zapravo ravnopravne , koji je tematizirao položaj žena u svijetu rada, istaknuto je kako se u Hrvatskoj povećava (...)

 • Dostupna skrb za djecu pridonosi povećanoj zaposlenosti žena

  Dostupna skrb za djecu pridonosi povećanoj zaposlenosti žena

  Zacijelo i to što je u nizu hrvatskih županija tako malo vrtića ima veze i s – udjelom žena u lokalnim vlastima. Naime, dok u vrhu hrvatske politike još i ima žena, čine oko 25 posto, što je na razini europskog prosjeka, u lokalnim vlastima svedene su na rijetke primjerke od oko 5 posto. Čini se da muškarci koji čine veliku većinu lokalnih vlasti zaboravljaju da i oni imaju djecu kad se odlučuje hoće li se graditi tribine za nogometno igralište ili dječji vrtić

 • 300 mladih majki degradirano je na poslu, 9000 ih se anonimno žali na mobbing

  Zaposlenica koja ode na porodiljni ne može očekivati da će je nakon povratka na posao čekati isto radno mjesto. Odgodu otplate kredita u bankama zbog porodiljnog platit će 20.000 kuna. Šef će negodovati bude li otvarala bolovanje zbog djeteta. Traži li novi posao, nudit će joj se ugovori na određeno. Ako je, pak, bez posla, dijete neće moći upisati u vrtić. Dadilja će joj biti skupa, radila ili ne... Isplati li se u Hrvatskoj biti majka?

Iz drugih medija

AEM