Članci s tagom: zatvor

 • Mlada žena osuđena na 30 godina zatvora zbog spontanog pobačaja

  Mlada žena osuđena na 30 godina zatvora zbog spontanog pobačaja

  Ponekad, kada pišem, nisam sigurna gdje početi, jer me vijesti zapanje i ostave bez riječi. Želim se okrenuti, ignorirati ih i pronaći nešto za raditi što me veseli, (...)

 • Osuđena na godinu dana zatvora jer je htjela gledati utakmicu

  Osuđena na godinu dana zatvora jer je htjela gledati utakmicu

  Britanka, iranskog podrijetla, osuđena je na godinu dana zatvora u Teheranu, zbog pokušaja gledanja muške odbojke. Ghoncheh Ghavami , 25-godišnja diplomirana (...)

 • Psihičko nasilje postaje kazneno djelo

  Psihičko nasilje postaje kazneno djelo

  U izmjenama Kaznenog zakona koje će Vlada poslati u saborsku proceduru predlaže se uvođenje novog kaznenog djela koje će se zvati psihičko nasilje u obitelji i da (...)

 • Tisuće žena zlostavljano u iračkim zatvorima

  Tisuće žena zlostavljano u iračkim zatvorima

  Više od 4.500 žena trenutačno se nalazi u iračkim zatvorima i izložene su raznim oblicima zlostavljanja iračkih snaga sigurnosti, navodi se u izvješću Human Rights (...)

 • Stvarni život transrodne osobe u zatvoru

  Stvarni život transrodne osobe u zatvoru

  Nakon 19 mjeseci provedenih u muškom zatvoru, CeCe McDonald sada je na slobodi. Evo što trebate znati o njezinom slučaju. Ako niste do sada pratili CeCein slučaj, (...)

 • Spremna sam se boriti

  Spremna sam se boriti

  U ponedjeljak 23. prosinca Nadežda Tolokonjikova je po objavljenoj amnestiji izašla na slobodu. Već u utorak se srela s Marijom Aljohinom , (...)

 • U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. godini 52 novinara i novinarke su ubijeni, priopćio je Komitet za zaštitu novinara (CPJ) sa središtem u New Yorku. To je za trećinu manje nego prethodnu (...)

 • Teška zatvorska kazna za 21 Egipćanku

  Teška zatvorska kazna za 21 Egipćanku

  Egipatski sud u Aleksandriji osudio je jučer, 27. studenog, na 11 godina zatvora 21 ženu zbog učešća u nedavnim protestima zbog pritvaranja svrgnutog predsjednika (...)

 • Nadežda Tolokonnikova nestala u bespućima gulaga

  Nadežda Tolokonnikova nestala u bespućima gulaga

  Prije gotovo tri tjedna, točnije 21. listopada Nadežda Tolokonnikova odvedena je iz svoje zatvorske kolonije Mordovia. Od tada joj se gubi svaki trag.

 • Žene iza rešetaka

  Žene iza rešetaka

  U posljednja tri desetljeća, ženska zatvorska populacija SAD-a porasla je za gotovo 800 posto - gotovo duplo nego stopa muškaraca. Žene su najbrže rastuća (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM