Članci s tagom: zastupnice

 • Nikoga nije briga što stalno ostajemo kratkih rukava, ali je problem ako nam je suknja kratka

  Nikoga nije briga što stalno ostajemo kratkih rukava, ali je problem ako nam je suknja kratka

  Žene su u Hrvatskoj u prosjeku 13 posto manje plaćene od muškaraca - što znači da žene za svoj rad dobivamo manje para. Žene u Hrvatskoj imaju 21 posto nižu (...)

 • Broj saborskih zastupnica i dalje ispod zakonske kvote

  Broj saborskih zastupnica i dalje ispod zakonske kvote

  U novom sazivu hrvatskog Sabora, u sabornici ćemo imati priliku vidjeti tek 33 zastupnice. Od 33 žene koje će se naći u desetom sazivu Sabora, s liste HDZ-a ušlo (...)

 • Broj kandidatkinja na iranskim izborima mizeran

  Broj kandidatkinja na iranskim izborima mizeran

  U Iranu su upravo održani parlamentarni izbori i izbori za Vijeće stručnjaka. Biralo se 290 zastupnika i zastupnica za parlament, te 88 članova i članica Vijeća (...)

 • Broj zastupnica u Saboru popeo se na 30

  Broj zastupnica u Saboru popeo se na 30

  Broj zastupnica u Hrvatskom saboru ipak se povećao pa ih je sada 30, dakle, žene čine petinu parlamenta. Na izborima u studenom mandate su osvojile 23 žene i 128 (...)

 • Prigodne razglednice saborskim zastupnicima i zastupnicama

  Prigodne razglednice saborskim zastupnicima i zastupnicama

  Udruga Domine , kao članica Ženske mreže Hrvatske , simboličnim slanjem prigodnih e-mail razglednica pozvala je zastupnice i zastupnike Hrvatskog sabora da (...)

 • Samo 29 saborskih zastupnica i zastupnika poduprlo izbornu reformu

  Samo 29 saborskih zastupnica i zastupnika poduprlo izbornu reformu

  Od 151 saborskih zastupnika i zastupnica izbornu reformu na tragu GONG- ova prijedloga Novo izborno zakonodavstvo poduprlo je njih 29 iz gotovo svih stranaka, (...)

 • 'Zaustavite homofobni referendum!'

  'Zaustavite homofobni referendum!'

  LGBTIQ organizacije uputile su danas zahtjev zastupnicima/ama Hrvatskog sabora za pokretanjem postupka ocjene ustavnosti referendumskog pitanja inicijative U ime (...)

 • Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Devetero zastupnica Europskog  parlamenta sudjelovalo je u vrlo posebnoj i jedinstvenoj izvedbi Vagininih monologa kako bi se podigla svijest javnosti i EU glavešina o važnosti  borbe protiv  nasilja nad ženama i djevojkama u Europi i svijetu. "Jako sam dirnuta i ponosna što sam se pridružila članicama Europskog parlamenta koje stoje uz bok ženama diljem Europe i svijeta i stavljaju na kocku svoje vizije, glasove, srca i vagine ne bi li se spriječilo nasilje na ženama i djevojkama" , kaže Eve Ensler.

 • One će u mirovinu s 55, a vi?

  One će u mirovinu s 55, a vi?

  Iako su saborske zastupnice, ustavne sutkinje i članice Vlade zajedno sa svojim muškim kolegama odlučile da će žene ići u mirovinu kada i muškarci, sa 65 godina, ne njih se ove promjene ne odnose. Predstavnicama povlaštene kaste dozvoljeno je u mirovinu ići već s 55 godina. SDP-ovka Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, kaže da će njezina stranka izaći s prijedlogom promjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.

 • Zastupnice u penziju mogu ići 15 godina prije ostalih žena

  Zastupnice u penziju mogu ići 15 godina prije ostalih žena

  Dok se ovih dana pred uredima Zavoda za mirovinsko osiguranje širom zemlje stvaraju redovi onih koji do 30. rujna, kada istječe rok za odlazak u prijevremenu mirovinu pod manje nepovoljnim uvjetima, žele pobjeći u ranu penziju, jedna kategorija hrvatskih građana ne mora brinuti da će biti kažnjena ako u zlatnim godinama odluči prestati raditi. Kada se krajem rujna u Hrvatskom saboru ukrste koplja oko prijedloga izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, zastupnice moći će o toj problematici raspravljati bez ikakvog opterećenja vlastitom umirovljeničkom sudbinom.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM