Članci s tagom: zaposlene-zene

 • Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Zaposlene majke , dopustite mi da vam kažem nešto što već znate i osjećate se nemoćne to promijeniti, bez obzira na to koliko vam mumsplainerice govore da sve (...)

 • Palestinke u Izraelu među najobrazovanijima, ali i najteže zapošljivima

  Palestinke u Izraelu među najobrazovanijima, ali i najteže zapošljivima

  Usprkos činjenici da su u globalu obrazovanije od Palestinaca, Palestinke stečenom diplomom neke visokoobrazovne ustanove na okupiranim teritorijima pod upravom (...)

 • Dobra stara vremena?!

  Dobra stara vremena?!

  Nedavno provedeno istraživanje pokazuje da velik broj mladih majki želi ostati kod kuće u ulozi domaćice s punim radnim vremenom. Jedna od njih, spisateljica Kate (...)

 • A da mu podignemo spomenik?

  A da mu podignemo spomenik?

  Marian Keyes  popularna je irska spisateljica ´chick lita´. Nakon što se proslavila, njen se suprug odrekao vlastite karijere kako bi podržao njezinu. Treba li mu zbog toga podići spomenik, ili je vrijeme da prestanemo muškarcima aplaudirati za stvari koje žene čine već stoljećima?

 • Ženu se gura u kuću, a sve je manje na cijeni njezin napredak na poslu

  Ženu se gura u kuću, a sve je manje na cijeni njezin napredak na poslu

  Uspješna poslovna žena koja gradi karijeru, a o obitelji i djeci - ako ih uopće ima - brine uz pomoć supruga ili neke druge osobe bila je idealna žena za većinu Hrvatica i Hrvata 2007. godine. Tri godine kasnije, situacija se bitno promijenila. Jaka i samostalna žena koja očekuje karijeru, dobar posao i ravnopravnost s partnerom u obiteljskom i domaćinskom životu pala je na drugo mjesto. Danas je najpoželjnija ona žena koja zarađuje, ali na nekom manje zahtjevnom radnom mjestu.

Iz drugih medija

AEM