Članci s tagom: zagrebdox

 • 'Pjesnik na poslovnom putu' i '4.7' pobjednici su 12. ZagrebDoxa!

  'Pjesnik na poslovnom putu' i '4.7' pobjednici su 12. ZagrebDoxa!

  Na ovogodišnjem, 12. ZagrebDox festivala prikazano je više od 160 filmova, od čega su čak 43 domaća dokumentarca. Ovo izdanje je obilježio i rekordan broj (...)

 • Izbjeglička kriza na ZagrebDoxu: Europa je pala

  Izbjeglička kriza na ZagrebDoxu: Europa je pala

  Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u sklopu posebnog programa "Djeca mijenjaju svijet" prikazane su projekcije kratkih filmova nastalih na filmskim radionicama u (...)

 • Odlična atmosfera i vrhunski filmovi na ZagrebDoxu

  Odlična atmosfera i vrhunski filmovi na ZagrebDoxu

  Završilo je 11. izdanje ZagrebDox festivala . Najboljim su proglašeni britanski film Virunga , mađarsko – francuski film Kainova djeca, a nagradu (...)

 • Želim da dokumentarni filmovi budu osobno iskustvo

  Želim da dokumentarni filmovi budu osobno iskustvo

  Jedna od najznačajnijih autorica dokumentarnog filma, Kim Longinotto posebna je gošća 11. ZagrebDox festivala. Gotovo 40 godina Kim u filmovima progovara, (...)

 • Njeno ime je Karsu

  Njeno ime je Karsu

  Trebao je biti sasvim običan četvrtak, no bio je sve samo ne običan. Znate onaj osjećaj kad neki trenutak toliko zaokupi vaše misli i odmah znate da nakon njega više (...)

 • Banishanta nestaje u vodi

  Banishanta nestaje u vodi

  Banishanta je bordel na otoku u Bengalskome zaljevu koji ima svojega imama, obitelji koje žive u kolibama i brane ih od rijeke nasipima, svojega proroka,  luđaka Ismaila. Film "Loše vrijeme" pun je dobro odmjerenih crtica iz života i uvida u nutarnji život aktera i njihova pogleda na situaciju društva u malom koje stoji postrance od Društva.

 • Zagreb dox-izdvajamo iz regionalne konkurencije

  Zagreb dox-izdvajamo iz regionalne konkurencije

  'Mi smo 120 najgorih žena u Hrvatskoj i najlakše nas je prikazati kao šljam ovoga društva. No ne zaboravite: mi smo i majke!' Dokumentarni film 'Tjeskoba' pokušava prikazati odnos majka-dijete koji ne počiva na uobičajenim temeljima, zajedničkom životu, fizičkoj blizini i roditeljskoj ljubavi. Protagonistice su zatvorenice kaznionice u Požegi, fizički i emotivno razdvojene od vlastite djece.

Iz drugih medija

AEM