Članci s tagom: zagreb-pride

 • Pretučen sudionik Pride-a

  Pretučen sudionik Pride-a

  Iako mrak još nije pao, pala je prva žrtva homofobije i fašizma kojima su institucije države dozvolile da danas u Zagrebu legalno mašu svojim šakama. Kako javlja Jutarnji list, nakon završetka povorke, nepoznati napadači dočekali su i pretukli jednog od sudionika Gay pridea pred njegovim domom na zagrebačkoj Knežiji.

 • Policija uhitila petero anti-gay prosvjednika

  Policija uhitila petero anti-gay prosvjednika

  Praćeni velikim brojem specijalca Povorka ponosa zaputila se prema Trgu bana Jelačića gdje su ih dočekali hrvatski nacionalisti, članovi HČSP-a i Nove hrvatske desnice. Do fizičkog obračuna nije došlo jednostavno zato što je policajaca bilo previše. Povorka ponosa svoj je put završila na Zrinjevcu gdje se sudionici/e još uvijek nalaze.

 • Hoće, neće, hoće, neće....

  Hoće, neće, hoće, neće....

  Anti gay prosvjed koji su najavili članovi Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista, koji bi trebao biti održan sutra u 15 sati na Trgu bana Jelačića, u isto vrijeme kad i Zagreb Pride, mogao bi biti zabranjen, neslužbeno smo doznali od visokog policijskog izvora.

 • Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  - Ako je MUP dao dozvolu za "antigay" skup, to je nedopustivo jer oni šire govor mržnje, pozivaju na rušenje ustavnog poretka i "konačan obračun". Mislimo da bi govor straha i mržnje i sve ono što bi se moglo dogoditi u subotu trebali spriječiti. MUP treba poduzeti mjere i preuzeti odgovornost - poručio je Šime Lučin.

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Udruge Iskorak i Kontra nezadovoljne su što je policija izdala odobrenje za održavanje anti-gay prosvjeda u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista. Iz udruga poručuju da povorka u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista sadrži sve elemente kaznenog djela rasne i druge diskriminacije.

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Ove godine Zagreb Pride pod sloganom "Sudjeluj!"

  Ove godine Zagreb Pride pod sloganom "Sudjeluj!"

  Osmi po redu Zagreb Pride pod sloganom "Sudjeluj!" održat će se 13. lipnja, točno 40 godina od pobune u newyorškom klubu Stonewall, kada je nastao moderni LGBT pokret koji se smatra rođenjem pridea kao prosvjednog marša.

Iz drugih medija

AEM