Članci s tagom: ustav

 • Platforma 112 osudila diskriminatorne poruke prosvjeda protiv ćirilice

  Platforma 112 osudila diskriminatorne poruke prosvjeda protiv ćirilice

  Platforma 112, neformalna koalicija koja okuplja 69 organizacija civilnog društva, osudila je diskriminatorne poruke poslane s prosvjednog skupa protiv ćirilice u (...)

 • Što je njima njihova borba dala? Nasilje nad ženama

  Što je njima njihova borba dala? Nasilje nad ženama

  Iako su upravo žene igrale veliku ulogu u rušenju stare vlasti u Egiptu, dvije godine poslije, mnogi će se složiti, nije postignuto mnogo na području unaprjeđenja (...)

 • Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Nacrt ustava koji je odobren od strane egipatske konstitucionalne skupštine kojom prevladavaju islamisti obiluje nedostacima kad je u pitanju zaštita ljudskih prava.

 • Ustav po mjeri civilnog društva

  Ustav po mjeri civilnog društva

  Dogodi li se da sve civilne inicijative prođu, Hrvatska bi postala ustavno definirana kao zemlja izgradnje mira i održiva razvoja, u kojoj najviši državni propis štiti (...)

 • Reproduktivna prava ulaze u Ustav?

  Reproduktivna prava ulaze u Ustav?

  U prijedlogu oporbenog ustavnog rješenja naći će se i odredba po kojoj se ženama jamči sloboda izbora rođenja djeteta. To bi značilo da se Ustavom jamči pravo na pobačaj te se više to pravo ne bi moglo dokinuti bez dvotrećinske većine u Saboru. Uz to, dizanje reproduktivnog prava na razinu Ustava značilo bi da se to pravo smatra temeljnim ljudskim pravom pojedinca/ke.

 • Utvrđen dio nacrta ustavnih promjena

  Vladina radna skupina za izradu nacrta ustavnih promjena na današnjem je sastanku, na prijedlog svoje potkomisije, utvrdila izmjene u četiri segmenta, izvijestio je voditelj skupine Vladimir Šeks Objasnio je da je dogovoreno da će se predložiti izmjene koje će omogućiti primjenu europskog uhidbenog naloga nakon ulaska Hrvatske u EU, što će omogućiti izručivanje hrvatskih državljana i zemljama koje nisu članice EU, ako je s njima sklopljen takav međudržavni ugovor.

 • Promjene Ustava

  Vlada je odnovala radnu skupinu za promjenu Ustava na čelu sa Vladimirom Šeksom i pritom je vrlo maglovito navela što će se to u Ustavu zapravo mijenjati.

<< < 1 2 3 4

Iz drugih medija

AEM