Članci s tagom: turska

 • Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Odsluženje vojnog roka u Turskoj obavezno je za sve muškarce – izbjeći ga mogu jedino ako su bolesni, ako su invalidi ili homoseksualci.

 • TURSKI PARLAMENT JE PRVI RATIFICIRAO EUROPSKU KONVENCIJU O BORBI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  TURSKI PARLAMENT JE PRVI RATIFICIRAO EUROPSKU KONVENCIJU O BORBI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  Prije gotovo godinu dana, u svibnju 2011. u Istambulu je usvojena Konvencija o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja Vijeća Europe. Konvenciju koja čini sveobuhvatan, pravno obvezujući međunarodni sporazum s odredbama o prevenciji, zaštiti žrtava i gonjenju počinitelja nasilja, do danas je potpisalo 17 država članica Vijeća Europe, no Hrvatska nije među njima. Turska je jedina država potpisnica koja je ovaj dokument nedavno i ratificirala. Vijeće Europe poziva sve ostale europske vlade da slijede turski primjer.

 • Irske nogometašice i turski ribari

  Irske nogometašice i turski ribari

  Putovanja su sjajna stvar. Ukoliko držite oči otvorenima i osluškujete nove sredine, putovanja će vas podučiti lekcijama koje vam ponekad ni knjige ne mogu vjerno (...)

 • UBIJANJE ŽENA U IME ČASTI

  UBIJANJE ŽENA U IME ČASTI

  Izrečena presuda Istkibalu Yetkinu 12. svibnja na kaznu doživotnog zatvora (najveću moguću kaznu prema turskom zakonu) dala je nadu turskim atkivisticama za ženska (...)

 • Poligamija još uvijek raširena u Turskoj

  Poligamija još uvijek raširena u Turskoj

  U Turskoj, zemlji koja teži da se pridruži Europskoj uniji, 187.000 žena dijeli muža s drugom ženom na osnovu vjerskog braka, iako je poligamija nezakonita. To se događa uglavnom u jugoistočnoj Turskoj, siromašnom područje feudalne tradicije, gdje je većinsko stanovništvo kurdsko, ali također i na industrijaliziranom zapadu, precizira se u istraživanju dvojice turskih demografa ankarskog Univerziteta Hacettepe.

 • Turska dobila novčanicu s likom žene

  Piše: Tajana Broz Index.hr donosi vijest kako je Turska dobila prvu novčanicu sa ženskim likom i to najavljuje s naslovom: Prvi put u povijesti lik žene (...)

Iz drugih medija

AEM