Članci s tagom: trgovina-ljudima

 • Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtva trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva je žena, lošijeg socijalnog položaja, stara u prosjeku 25 godina. 'Mlade žene uglavnom zavedu obećanjima o boljem životu u inozemstvu i o dobroj zaradi, vrlo brzo i na lak način', pojasnila je Đurđica Kolarec, koordinatorica mreže Petra. Od 2002. u Hrvatskoj je otkriveno 89 žrtava trgovine ljudima. Samo u ovoj godini pet: četiri žene, većina ih je iz Hrvatske i muškarac iz Rumunjske. Žene su uglavnom iskorištavane u prostituciji, djeca najčešće u prošnji, muškarci u radnoj eksploataciji.

 • Porast trgovanja ženama zbog toleriranja prostitucije

  Porast trgovanja ženama zbog toleriranja prostitucije

  EU će povodom Dana trgovanja ljudima održati Ministarsku konferenciju 19. i 20. listopada, koja će se fokusirati na globalno partnerstvo iz perspektive europske sigurnosti i pravde. Tim povodom Brigitte Triems, predsjednica Europskog ženskog lobija izrazila je žaljenje što konferencija neće govoriti o trgovanju ljudima iz perspektive rodne ravnopravnosti te imenovati prave uzroke trgovanja ženama.

 • Moderno ropstvo

  Moderno ropstvo

  U sedam proteklih godina u Hrvatskoj je zabilježen 81 slučaj trgovanja ljudima. U 2008. godini evidentirano je 5 slučajeva, od čega su u njih četiri  - žrtve bile žene, izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor nazočeći na danas održanoj akciji u Zagrebu kojom se obilježava Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima.

 • Hrvatska je raj za trgovce ljudima

  Hrvatska je raj za trgovce ljudima

  Američki State Department je u svom godišnjem izvješću objavio da je Hrvatska 'izvor, tranzitna zemlja i odredište' za trgovinu ljudima.

 • Droga se prodaje jednom, rob nekoliko puta

  Droga se prodaje jednom, rob nekoliko puta

  Od 2002. do danas u Hrvatskoj je evidentirano 77 žrtava trgovine ljudima, od kojih su čak dvije trećine strani državljani. Od žrtava koje su hrvatski državljani 90 posto su žene, iako su zadnjih godina i muškarci postajali žrtve, ponajviše u svrhu radne eksploatacije.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM