Članci s tagom: trafficking

 • Ropstvo 21. stoljeća: Zarobili ih i tjerali na besplatan rad

  Ropstvo 21. stoljeća: Zarobili ih i tjerali na besplatan rad

  Meksičke vlasti su spasile najmanje 275 osoba, koje su bile zarobljene u neljudskim uvjetima u jednom kampu, gdje su protiv svoje volje iskorištavane i izrabljivane za (...)

 • Trafficking - ropstvo 21. stoljeća

  Trafficking - ropstvo 21. stoljeća

  Na Fakultetu političkih znanosti u ponedjeljak je održana tribina Trafficking – ropstvo 21. stoljeća u organizaciji nevladine, feminističke organizacije (...)

 • Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  Prodaja žena i djevojčica cvjeta u Europi

  U Europi, ukupan profit trgovine ljudima nije poznat, pa ipak, dužnosnici kažu da je porast trgovine ljudima nedvojbeno povezan i s velikom zaradom. Jedan od indikatora je oštar porast trgovine nakon ulaska Bugarske i Rumunjske u EU 2007. godine. Postojeće organizirane kriminalne skupine u Europi, neke od njih sa sjedištem u Nizozemskoj na primjer, iskoristile su priliku da siromašne djevojke iz navedenih zemalja namame poslovnim obećanjima.

 • Trgovanje ljudima-zločin koji ljude pretvara u robu

  Trgovanje ljudima-zločin koji ljude pretvara u robu

  Sinoć je, u punoj dvorani Muzeja za suvremenu umjetnost, u organizaciji Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, održana svečana premijera filma "Sestre" redatelja Vladimira Paskaljevića i producentice Bojane Maljević. Film je baziran na stvarnim događajima, a snimljen je u cilju podizanja  svijesti javnosti o problemu trgovanja ljudima. Trgovanje ljudima je jedan od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava i povrede dostojanstva i integriteta svake osobe, radi stvaranja ilegalnog profita od kojeg nije izuzeta niti jedna država na svijetu.

 • Dućan sa "ženama na prodaju" upozorava na problem trgovanja ljudima

  Dućan sa "ženama na prodaju" upozorava na problem trgovanja ljudima

  Kupci u prometnom trgovačkom centru u Tel Avivu prošloga su tjedna ostali neugodno iznenađeni kada su među mnogobrojnim uobičajenim izlozima naišli na jedan prepun mladih djevojaka. Svaka od djevojaka imala je vlastitu etiketu s odgovarajućim podacima o njenoj dobi, visini, dimenzijama te zemlji podrijetla. Organizatori ove neobične kampanje ističu kako im je cilj senzibilizirati javnost za problem trgovine ženama.

 • Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtva trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva je žena, lošijeg socijalnog položaja, stara u prosjeku 25 godina. 'Mlade žene uglavnom zavedu obećanjima o boljem životu u inozemstvu i o dobroj zaradi, vrlo brzo i na lak način', pojasnila je Đurđica Kolarec, koordinatorica mreže Petra. Od 2002. u Hrvatskoj je otkriveno 89 žrtava trgovine ljudima. Samo u ovoj godini pet: četiri žene, većina ih je iz Hrvatske i muškarac iz Rumunjske. Žene su uglavnom iskorištavane u prostituciji, djeca najčešće u prošnji, muškarci u radnoj eksploataciji.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM