Članci s tagom: svicarska

 • Švicarska: referendum za zabranu javne homofobije

  Švicarska: referendum za zabranu javne homofobije

  Švicarski_e glasači_ce složili_e su se u nedjelju da javnu homofobiju treba sankcionirati, dajući time zeleno svjetlo izmjeni zakona o diskriminaciji koji nije pružao (...)

 • #SchweizerAufschrei - odgovor na kulturu silovanja u Švicarskoj

  #SchweizerAufschrei - odgovor na kulturu silovanja u Švicarskoj

  Prošli tjedan Twitter je u još jednom postao polje za borbu protiv seksizma. Niz korisnica i neki korisnici progovorili su o svojim iskustvima sa seksizmom koristeći (...)

 • Emma Watson u Davosu: 'Žene trebaju biti ravnopravne sudionice'

  Emma Watson u Davosu: 'Žene trebaju biti ravnopravne sudionice'

  Britanska glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje , Emma Watson , održala je govor u petak na Svjetskom gospodarskom forumu u švicarskom Davosu, gdje je pomogla (...)

 • Francuska odobrava bezuvjetan pristup pobačaju

  Francuska odobrava bezuvjetan pristup pobačaju

  Dok je u Španjolskoj vlada Mariana Rajoya odobrila nacrt zakona koji ukida pobačaj , osim u slučaju dokazane opasnosti po život ili tjelesno i psihičko zdravlje (...)

 • Pučka inicijativa u Švicarskoj napada financiranje pobačaja

  Pučka inicijativa u Švicarskoj napada financiranje pobačaja

  Volksintiative (pučka inicijativa) u Švicarskoj tvrdi da je pobačaj privatna stvar koju bi žene trebale financirati same. Kritičari upozoravaju na posljedice koje bi (...)

 • Nije točno da Švicarska i Hrvatska imaju identično pitanje o braku

  Nije točno da Švicarska i Hrvatska imaju identično pitanje o braku

  Grupa studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u svom otvorenom pismu objavljenom 24. studenog 2013. iznijela je niz netočnosti vezano uz inicijativu 'Za (...)

 • Švicarska ograničava maksimalnu plaću?

  Švicarska ograničava maksimalnu plaću?

  Ove nedjelje, 24. studenog 2013. godine, građani i građanke Švicarske izaći će na referendumu na kojem će odlučivati o ograničavanju mjesečnih plaća u švicarskim (...)

 • 40 godina ženskog prava na glas

  40 godina ženskog prava na glas

  Švicarska ovih dana slavi 40. godišnjicu ostvarivanja glasačkog prava za žene. Iako je u većini europskih zemalja širenje glasačkog prava na žene ostvareno u razdoblju (...)

 • Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Posljednjih se dana u Švicarskoj o ničemu toliko ne govori i piše koliko o novoj inicijativi pokrenutoj od strane švicarske vodeće stranke SVP.

 • U švicarskoj vladi žene u većini

  U švicarskoj vladi žene u većini

  Švicarski parlament izabrao je socijalistkinju Simonettu Sommarugu u Savezno vijeće, čime se broj žena u tom sedmeročlanom tijelu, koje je ujedno i savezna vlada i kolektivno predsjedništvo države, popeo na četiri. Pedesetogodišnja socijalistkinja u četvrtom je krugu glasovanja osvojila je apsolutnu većinu zastupničkih glasova. Time je Švicarska, zemlja koja je među posljednjima u Europi dala ženama pravo glasa, po prvi put dobila vladu sa ženama u većini. Njezin izbor ima veliku simboličnu vrijednost zbog toga što je ženama pravo glasa na saveznoj razini dodijeljeno tek 1971. godine.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM