Članci s tagom: sveuciliste

 • Ljubljanske studentice i studenti protiv mjera štednje

  Ljubljanske studentice i studenti protiv mjera štednje

  Studenti i studentice, profesori i profesorice te drugi zaposleni i zaposlene na Ljubljanskom sveučilištu okupili su se u četvrtak prije podne ispred zgrade (...)

 • Sveučilišna diskriminacija i korupcija

  Sveučilišna diskriminacija i korupcija

  Na Zagrebačkom sveučilištu gotovo 40 posto zaposlenica (38,6%) i gotovo svaki peti zaposlenik (17,7%) barem su jednom bili izloženi seksualnom uznemiravanju ili (...)

 • Zašto žene napuštaju akademske krugove?

  Zašto žene napuštaju akademske krugove?

  Nedavni izvještaj otkriva da samo 12% studentica 3. godine doktorskog studija želi akademsku karijeru. Curt Rice analizira zašto je tomu tako i upozorava da je (...)

 • Ministar Riječanin na Trsatu

  Ministar Riječanin na Trsatu

  U subotu 09. 03. na tribini koju je na Riječkome kampusu organizirala udruga Universitas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, iznio je probleme koji, smatram, već desetljećima guše razvoj znanosti u Hrvatskoj. Na tribini su govorili i prof. dr. Saša Zelenika te prof. dr. Ružica Beljo Lučić, oboje pomoćnici ministra Jovanovića koji je, kako navodi, uvjetovao zauzimanje ministarske fotelje upravo slobodnim izborom suradnika.

 • Okvir ili bez okvira?

  Okvir ili bez okvira?

  Okvir ili bez okvira? 12. listopada 2011. održao se okrugli stol pod nazivom "Okvir za strategiju: Suvremene politike znanosti i obrazovanja" .

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM