Članci s tagom: suzana-kunac

 • Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka

  Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka

  Centar za mirovne studije je objavio publikaciju "Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka" kojom su predstavljeni podaci sveobuhvatnog (...)

 • Mediji kao stereotipni odraz patrijarhata

  Mediji kao stereotipni odraz patrijarhata

  Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Agencija za elektroničke medije održala je okrugli stol Rodna ravnopravnost u medijima u Hrvatskom novinarskom domu (...)

 • LGBT prava su ljudska prava!

  LGBT prava su ljudska prava!

  Sinoć je u organizaciji Kluba Alpach u prostoru udruge Kreator, održan još jedan zanimljivi Small Talk . Ovaj put tema su bila prava LGBT osoba.

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Rodna perspektiva REKOM-a

  Rodna perspektiva REKOM-a

  "Najvažnija je funkcija komisija da prošlost pokušaju integrirati u sadašnjost. Procjenom i moralnom osudom onog što se dogodilo omogućuje se da društvo krene prema budućnosti koja nije opterećena traumama iz prošlosti", istaknula je aktivistica i istraživačica Vesna Kesić te se zauzela da rodna prespektiva bude uključena u konstituiranje, određivanje mandata i funkcioniranja REKOM-a.

Iz drugih medija

AEM