Članci s tagom: sutkinje

 • Indijske Muslimanke na putu prema sudskoj profesiji

  Indijske Muslimanke na putu prema sudskoj profesiji

  Organizacija za ženska prava indijskih muslimanki obučava žene kako bi postale qazis ili sutkinje , što je uloga tradicionalno rezervirana za muškarce, no sve (...)

 • Prosvjednici/e: 'Hidžab - moje pravo, moj izbor'

  Prosvjednici/e: 'Hidžab - moje pravo, moj izbor'

  Nekoliko stotina prosvjednika i prosvjednica u nedjelju se okupilo u Sarajevu i Travniku tražeći da se muslimankama, koje su istodobno sutkinje ili tužiteljice, (...)

 • Ustavni sud presudio: Referendum će se ipak održati 1. prosinca!

  Ustavni sud presudio: Referendum će se ipak održati 1. prosinca!

  Nakon samo dva dana suci i sutkinje Ustavnog suda su završili svoje konzultacije te odlučili kako ne postoji osnova za poništenje odluke Sabora o održavanju (...)

 • Sky News potjerao dvoje TV-komentatora zbog seksizma

  Sky News potjerao dvoje TV-komentatora zbog seksizma

  Dvojica sportskih komentatora britanske televizijske mreže Sky News dobili su otkaz zbog sprdanja i vrijeđanja na račun žene, nogometne sutkinje, i izgubili mjesta u gledanoj emisiji Monday Night Football. 'Bilo bi potrebno da netko ode dolje na teren i da joj pojasni što je to kada je lopta van igre. Žene to ne znaju', rekao je jedan od potjeranih komentatora, a drugi je replicirao s 'naravno, pojma nemaju'.

 • Seksistički ispad usred utakmice

  Seksistički ispad usred utakmice

  Eugene Sseppuya, član australskog North Queensland Furyja, potpuno je izgubio živce za vrijeme utakmice sa Central Coast Marinersima, te je linijsku sutkinju nazvao ku*vom nakon što je označila jedno zaleđe. Napadač, rodom iz Ugande, očito se nije mogao pomiriti s takvom odlukom, no izabrao je krivi način i krivo vrijeme za liječenje svojih frustracija.

 • Nakon duge borbe, napokon pobjeda-priča o sutkinjama u Egiptu

  Nakon duge borbe, napokon pobjeda-priča o sutkinjama u Egiptu

  Prevela Dajana Barišić Kada su se žene pokušale pridružiti egipatskom glavnom administrativnom sudu, pobuna sudaca bila je velika.

Iz drugih medija

AEM