Članci s tagom: stigmatizacija

 • Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  U organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Inicijative liječnika/liječnica za reguliranje 'priziva savjesti' u medicini, 28. (...)

 • Moja majka nije poput mene

  Moja majka nije poput mene

  "Kad padne Badnja noć, kad skupimo se svi, mali i veliki, kompletna family", čuje se iz dnevnog boravka dok mama kiti bor. Kiti ga novim i starim kuglicama, kaže da (...)

 • Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

  Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

  Panel "Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja" održan je u srijedu, 14. prosinca na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

 • Stigmatizacija žena i djevojčica žrtva silovanja

  Stigmatizacija žena i djevojčica žrtva silovanja

  Mnogi zakonodavci ne razumiju da silovanje može rezultirati trudnoćom i to u značajnom postotku, stoji u Američkom časopisu za opstretriciju i ginekologiju .

 • (Ne)prijateljice države

  (Ne)prijateljice države

  U kontekstu onoga što se ovih dana, a i mjeseci, događa na političkoj sceni Hrvatske, valja rasvjetliti nekoliko bitnih činjenica o tome kako je Hrvatska nastala na (...)

 • Vrapci u akciji

  Vrapci u akciji

  Posljednjih nekoliko mjeseci u medijima je diskretno predstavljeno sredstvo koje je nježno, a opet dovoljno snažno u borbi protiv predrasuda i stigmatizacije – (...)

 • Sjetite se žrtava!

  Sjetite se žrtava!

  Povodom Međunarodnih dana aktivizma protiv nasilja nad ženama Documenta podsjeća javnost na proživljene traume žrtava seksualnog nasilja u ratu, prenosi (...)

Iz drugih medija

AEM