Članci s tagom: silovanje

 • Silovanje traumatičnije od terorizma

  Silovanje traumatičnije od terorizma

  Žrtve silovanja često pate od većeg stupnja posttraumatskoga stresnog poremećaja nego žrtve rata ili terora, otkriva nova studija. "Žrtve silovanja jedine su žrtve traume koje su okrivljene za ono što im se dogodilo", izjavila je autorica studije dr. Avigal Mor.  Kod žrtava s drugim traumama- nitko ne sumnja u činjenicu da su žrtve i nitko ne propituje njihovu potrebu za podrškom.

 • ISTINA ISPOD ZEMLJE: VEZA IZMEĐU GENOCIDA I FEMICIDA U GVATEMALI

  ISTINA ISPOD ZEMLJE: VEZA IZMEĐU GENOCIDA I FEMICIDA U GVATEMALI

  Prevela Franciska Cettl Rat u Gvatemali nije prestao. Mirovnim sporazumom iz 1997. demobilizirano je nešto vojnika i uklonjeno nešto oružja (...)

 • Što nije u redu s prostitucijom

  Ovaj tekst predstavlja govor Rebecce Mott na debati "Što nije u redu s prostitucijom" u sklopu manifestacije Feminizam u Londonu 2009. Tekst je prevela (...)

 • ŽENE SILOVANE TIJEKOM SUKOBA U BiH JOŠ ČEKAJU NA PRAVDU

  "Ovaj narod zaboravi sve. Oni zaboravljaju nas žrtve. Ali ja nikada neće zaboraviti što se meni dogodilo." (...)

 • Doživotni zatvor za južnoafričkoga 'korektivnog silovatelja'

  Doživotni zatvor za južnoafričkoga 'korektivnog silovatelja'

  Prošlog je tjedna 24-godišnji Themba Mvubu osuđen za sudjelovanje u grupnom silovanju i umorstvu nogometašice Eudy Simelane koja je bila lezbijka. U ožujku 2009. je udruga za zaštitu ljudskih prava ActionAid privukla pozornost svjetske javnosti na jeziva serijska "korektivna" silovanja lezbijki u Južnoj Africi s ciljem njihova "liječenja". 

 • Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  U subotu 26.09. uhićen je u Zurichu poznati poljski režiser Roman Polanski . Na temelju tjeralice izdane u SAD-u daleke 1978 tereti ga se za silovanje (...)

 • Sramotno ponašanje policije

  Sramotno ponašanje policije

  Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 21-godišnjaka iz mjesta nedaleko od Vinkovaca, zbog osnovane sumnje da je prije tri mjeseca pokušao silovati 17-godišnjakinju, a prije dva tjedna istukao i silovao djevojčicu od 14 godina. Kod prvog slučaja policajci su žrtvu nagovarali da "sve ostane tajna".

 • Slovenac kaže da nije bilo silovanja!?

  Slovenac kaže da nije bilo silovanja!?

  Da, znamo, ljeto je sezona kiselih krastavaca, kuhanih kukuruza il čega god. Mediji se u nedostatku sadržaja sa Markovog trga preupuštaju lakšim temama.

 • Zataškava li policija osječku aferu?

  Zataškava li policija osječku aferu?

  Niz kontradiktornosti koje je policija iznijela na tiskovnoj konferenciji u Osijeku povodom rezultata istrage o lancu maloljetničke prostitucije, tvrdeći da on ne postoji, ozbiljno dovodi u sumnju njihove teze. Pogotovo onaj dio koji su iznijeli lokalni policajci, što pokazuje i zašto je odlučeno da u Osijek dođe Krunoslav Borovec.

 • Dom za užas

  Dom za užas

  U Osijeku postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži, a prema iskazima štićenica, među korisnicima su i vrlo poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova. Četiri štićenice Doma na Vinkovačkoj 61 u Osijeku opširno su, u više razgovora, ispričale Jutarnjem listu detalje tog užasa.

Iz drugih medija

AEM