Članci s tagom: silovanja

 • Ženska revolucija u Egiptu. Napokon!

  Ženska revolucija u Egiptu. Napokon!

  Egipat doživljava revoluciju, a pokrenule su je žene. Ne marširaju ulicama Kaira ili Aleksandrije, nego ruše sustav u prostoru koji je tih koliko je snažan.

 • Ženski marš u Pakistanu popraćen online prijetnjama smrću

  Ženski marš u Pakistanu popraćen online prijetnjama smrću

  Organizatori/ice Marša za Dan žena u Pakistanu primili/e su prijetnje smrću i silovanjem putem socijalnih mreža te smatraju da se treba podnijeti prijava protiv online (...)

 • Oslobođenje Raqqe od ISIS-a simbol je pobjede žena nad patrijarhatom

  Oslobođenje Raqqe od ISIS-a simbol je pobjede žena nad patrijarhatom

  U četvrtak, zapovjednica YPJ-a Nesrin Abdullah u službenom je priopćenju potvrdila vijest o oslobođenju Raqqe . Ovaj sirijski grad još je početkom studenog (...)

 • Radikalna demokracija: Prva crta obrane od fašizma

  Radikalna demokracija: Prva crta obrane od fašizma

  Bilo je to u jesen 2014. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je takozvana Islamska država (ISIS) ostvarila ogromne teritorijalne dobitke unutar granica Sirije i (...)

 • Odšteta za sve žrtve ratnog silovanja

  Odšteta za sve žrtve ratnog silovanja

  Odvode me u prostoriju koja smrdi po mokraći i vlazi. Jedan mi četnik govori da se skinem. Molim ga da mi to ne radi jer ga poznajem cijeli život.

 • Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Prikupljanje dokaza o masovnim seksualnim zločinima

  Novouspostavljeni tim stručnjaka Ujedinjenog Kraljevstva, oformljen kako bi pomogao žrtvama silovanja i seksualnog nasilja u konfliktima, početkom sljedeće godine (...)

 • DORH poziva žrtve masovnih silovanja iz rata da daju iskaze

  DORH poziva žrtve masovnih silovanja iz rata da daju iskaze

  Državno odvjetništvo pozvalo je žrtve da im se jave i daju iskaze, jer, kako ističu u priopćenju, nemaju nikakvih prijava ili drugih saznanja o mogućim masovnim silovanjima, a bez njihova svjedočenja dokazivanje toga "posebno odioznog oblika ratnog zločina protiv civilnog stanovništva je otežano, ako ne i nemoguće".

 • Masovna silovanja u Kongu

  Masovna silovanja u Kongu

  Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon poslao je u utorak visokog dužnosnika u Demokratsku Republiku Kongo, gdje su na istoku pobunjenici silovali velik broj žena, o čemu su UN-ove mirovne snage čule tek više od tjedan dana poslije. Pobunjenici iz milicije Mai Mai i ruandske Hutu milicije FDLR koji su od 30. srpnja do 3. kolovoza zauzeli grad Luvungi u pokrajini Sjeverni Kivu silovali su i napali najmanje 154 civila, po UN-ovim podatcima. Napad je težak udarac za Ujedinjene narode koji u Kongu imaju najveće mirovne snage.

Iz drugih medija

AEM