Članci s tagom: rodna-ravnopravnost

 • Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Prema toj karti, sjedište Bad Blue Boysa u Draškovićevoj 23, Glavni kolodvor, Trg bana J. Jelačića i Hatzova ulica kod hotela Sheraton, lokacije su na kojima bi homoseksualci trebali biti najoprezniji jer se upravo na njima događa najviše napada.

 • Danska: Usvojena jednakost muškaraca i žena u nasljeđivanju krune

  Danska je u nedjelju na referendumu usvojila velikom većinom zakon kojim se uvodi jednakost muškaraca i žena u nasljeđivanju krune, službeno je objavljeno u ponedjeljak u Kopenhagenu. Amandman Ustavu usvojen je s 85,4 posto glasova "za" prema 14,6 posto "protiv".

 • Žene diskriminirane i nezastupljene u politici

  Žene diskriminirane i nezastupljene u politici

  Pravobraniteljica Gordana Lukač Koritnik uvodno je ocijenila da je donesen bolji zakonodavni antidiskriminacijski okvir u području ravnopravnosti spolova. Upozorila je, međutim, na visok udio žena među nezaposlenima, segregaciju između žena i muškaraca na tržištu rada, razliku u plaćama po spolu i slično.

 • Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Udruge Iskorak i Kontra nezadovoljne su što je policija izdala odobrenje za održavanje anti-gay prosvjeda u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista. Iz udruga poručuju da povorka u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista sadrži sve elemente kaznenog djela rasne i druge diskriminacije.

 • Novi on-line magazin

  Novi on-line magazin

  Na web stranici Ženskog informativno-dokumentacionog centra možete pronaći prvi broj
  novog on-line magazina "3M magazin". Magazin je posvecen kvalitativnim i kvantitativnim analizama sadržaja medija u Srbiji.

 • Nema braka, nema umjetne oplodnje

  Nema braka, nema umjetne oplodnje

  Bračni parovi koji se bore s neplodnošću moći će i u Hrvatskoj začeti doniranom jajnom stanicom ili spermijem, ali će tako začeto dijete nakon 18 godina u Državnom registru donora moći doznati tko mu je biološki roditelj.

 • Deklaracija o postizanju stvarne ravnopravnosti spolova

  Deklaracija o postizanju stvarne ravnopravnosti spolova

  Na 119. sastanku Odbora ministara/ministrica Vijeća Europe koji je održan u Madridu 12.svibnja ove godine, ministri i ministrice vanjskih poslova i predstavnici/e 47 zemalja članica Vijeća Europe prihvatili su Deklaraciju o postizanju stvarne ravnopravnosti spolova (Declaration: Making gender equality a reality).

 • Žena u kući mjesečno "zaradi" 5300 kn

  Žena u kući mjesečno "zaradi" 5300 kn

   prosjeku, majka dvoje djece u kućanskim poslovima i brinući se za djecu "zaradi" više od prosječne hrvatske plaće. I to nakon osam sati redovitog posla. Stoga, mame, što biste svaki mjesec učinile sa 5300 kuna više u novčaniku?

 • Policija rastjerala sudionike gay parade u Moskvi

  Policija rastjerala sudionike gay parade u Moskvi

  Ruska policija spriječila održavanje gay parade u Moskvi, rastjerujući aktiviste homoseksualne zajednice koji su na taj način uoči finalne večeri Eurosonga željeli ukazati na kršenje njihovih prava.

 • U Švedskoj žena smije pobaciti ako joj se ne sviđa spol djeteta

  ŠVEDSKE zdravstvene vlasti objavile su kako je po postojećem zakonu dozvoljeno pobaciti dijete, ako vam se ne sviđa njegov spol. Takvo objašnjenje tražilo se u toj zemlji nakon što je dnevnik Local u veljači izvijestio da je žena iz grada Eskilstuna dva puta pobacila nakon što je saznala da su djeca "krivog" spola.

Iz drugih medija

AEM