Članci s tagom: roditeljstvo

 • Ipak zabrana noćnog rada trudnicama

  Ipak zabrana noćnog rada trudnicama

  Hrvatski sabor donio je novi Zakon o radu, a prihvaćen je Vladin amandman po kojem poslodavac trudnici ne smije odrediti noćni rad, osim ako to sama ne zatraži i ako je s tim suglasan ovlašteni liječnik. Za novi ZOR glasalo je 79 nazočnih zastupnika, protiv su bili Silvano Hrelja (HSU) i Daniel Srb (HSP), dok su zastupnici iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i nezavisni Dragutin Lesar napustili sabornicu.

 • Porod na globalnoj prekretnici

  Porod na globalnoj prekretnici

  Prevela Franciska Cettl Vozač rikše probija se trubeći prašnjavim kaosom Ananda u Gujaratu u Indiji, zaobilazeći motore, glasne kamione i (...)

 • Stazama Hanine mudrosti

  Kao buduća drugarica majka već sada očito živahne i tvrdoglave cure, mjesecima vršim psihofizičke pripreme za ono što me čeka narednih barem 18 godina.

 • Split dobiva savjetnice za dojenje

  Split dobiva savjetnice za dojenje

  Iako u Hrvatskoj postoje razne grupe potpore dojenju, uskoro će se pojaviti i jedan relativno novi način podrške - savjetnice za dojenje koje imaju međunarodni certifikat. Naime, nedavno se na splitskome Medicinskom fakultetu održao međunarodni ispit za savjetnice za dojenje, i to prvi put na hrvatskom jeziku.

 • Roditelji kriju spol djeteta

  Roditelji kriju spol djeteta

  Prevela Sanja Španić Mladi švedski roditelji pokrenuli su veliku debatu u zemlji time što svom dvogodišnjem djetetu kriju spol.

 • Trudnoća "po otočki" košta živaca i novca

  Trudnoća "po otočki" košta živaca i novca

  CRES - Biti bolestan, trebati liječničku pomoć i uopće ovisiti o zdravstvenim ustanovama nigdje nije lako, a najmanje je ugodno. Međutim, kada je zdravstvo na otocima u pitanju, stvari se višestruko kompliciraju. Iako su stanovnici Hrvatske po Ustavu izjednačeni u svim pravima, građani otoka i ostalog dijela Hrvatske definitivno nisu izjednačeni, odnosno jesu u pravima, ali ne i ostvarenju.

<< < 4 5 6 7 8

Iz drugih medija

AEM