Članci s tagom: roditeljski-dopust

 • Nezaposlenost više pogađa žene nego muškarce

  Nezaposlenost više pogađa žene nego muškarce

  Nezaposlenost više pogađa žene nego muškarce, navodi Međunarodna organizacija rada (ILO) u izvješću objavljenom u utorak u Ženevi i sastavljenom zajedno s UN-ovom (...)

 • Dobra vijest za roditelje

  Dobra vijest za roditelje

  U ovoj, predizbornoj godini, profitirat će, ako nitko drugi,  trudnice i rodilje, posvojitelji i udomitelji, čija je prava, izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, Vlada odlučila mijenjati nabolje. Prije svega, obavezni rodiljni dopust, koji je do sada trajao 28 dana prije termina poroda, i još 42 dana nakon rođenja djeteta, produžuje se na ukupno 98 dana, odnosno uz 28 dana prije poroda, majka  će na obaveznom rodiljnom dopustu i nakon rođenja djeteta morati ostati još 70 dana.

 • U EU ne žele porodiljni dopust od 20 tjedana

  U EU ne žele porodiljni dopust od 20 tjedana

  Većina zamalja članica Europske unije u ponedjeljak je odbacila prijedlog Europskog parlamenta da se miniminalni rodiljni dopust uz punu plaću produlji na 20 tjedana i da se očevima omogući dva tjedna rodiljnog dopusta, izjavila je belgijska ministrica rada Joelle Milquet, čija zemlja predsjedava Europskom unijom u ovom pologudištu. Europski parlament je krajem listopada izglasao prijedlog o produljenju minimalnog rodiljnog dopusta s 14 na 20 tjedana uz punu plaću.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM