Članci s tagom: rode

 • Gle tko to govori?!

  Gle tko to govori?!

  'Gle, tko mi to govori", rekla je Jadranka Kosor upitana što misli o stavu te stranke kako je "pala na ispitu", jer je čitavu svoju karijeru zasnivala na borbi za veći broj djece u Hrvatskoj. Napomenula je kako joj je katkad na tu temu smiješno slušati kritike iz SDP-a, jer je ta stranka, kad je bila na vlasti, smanjila sve što se dalo smanjit što se tiče rodilja i djece.

 • I KUZ protiv predloženog Zakona o medicinskoj oplodnji

  I KUZ protiv predloženog Zakona o medicinskoj oplodnji

  Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) podržava zahtjev Udruge Roda i drugih civilnih inicijativa kojim se traži hitno povlačenje iz procedure prijedloga zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je zbog svoje konzervativnosti, neprihvatljivih rješenja i neshvaćanja problema potpuno neprimjeren osobama s problemima neplodnosti kojima je namijenjen.

 • KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  Udurga Roda uputila je javni apel zastupnicima/cama da ne glasuju za prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Apel prenosimo u cijelosti.

 • Peticijom protiv Zakona

  Peticijom protiv Zakona

  Udruge Roda i Beta prikupljale su u središtu Zagreba tijekom vikenda potpise na peticiju kojom od Ministarstva zdravstva i Vlade traže hitno povlačenje iz procedure Zakona o medicinskih potpomognutoj oplodnji jer smatraju da je zbog svoje konzervativnosti, neprihvatljivih rješenja i neshvaćanja problema neprimjeren osobama s problemima neplodnosti kojima je namijenjen.

 • Još protiv prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Još protiv prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Udruga RODA organizira potpisivanje peticije protiv novog prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, a Ženska mreža Hrvatske te Pravni tim Iskoraka i Kontre su izrazili zabrinutost novim prijedlogom zakona koji sadržava diskriminacijske odredbe jer bi ta oplodnja bila dostupna samo ženama u braku.

 • Znamo li dovoljno o cjepivu protiv HPV-a?

  Znamo li dovoljno o cjepivu protiv HPV-a?

  Prenosimo u cijelosti pismo javnosti udruge Roditelji u akciji - Roda: Potaknuti snažnom medijskom kampanjom koja promovira cijepljenje djevojčica protiv raka, smatramo kako je nužno da mi, kao roditelji, dobijemo više informacija i saznamo o čemu je ovdje, zapravo, riječ. Ovim pismom želimo roditeljima i svima uključenima postaviti nekoliko pitanja na koja ne nalazimo odgovor u medijima, niti u ordinacijama liječnika koji bi cijepili našu djecu.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM