Članci s tagom: roda

 • Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Pozivamo Vas da svi zajedno, bez obzira gdje tih dana bile/bili, na simboličan način pokažemo ministru zdravstva Milinoviću što mislimo o zakonu protiv medicinski potpomognute oplodnje i njegovoj "uspješnosti" koju nam namjerava prezentirati na Plitvicama ovog vikenda. Napominjemo da u njoj svi mogu sudjelovati, bez obzira u kojem gradu se nalazili, a ono što trebate je 10-20 jaja i marker ili vodootporni flomaster.Obavezno skuhajte jaja i na njih napišite: MINISTRE, MOJA JAJAJŠCA  NISU ZA BACANJE.

 • Udruga RODA dobila nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu

  Udruga RODA dobila nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu

  Nagrada je pokrenuta ove godine kako bi potaknula izvanredne voditeljice u polju socijalnog poduzetništva, te s ciljem priznanja socijalnih poduzeća utjecajnog djelovanja koja stvaraju gospodarske mogućnosti i poboljšavaju kvalitetu življenja skupinama žena na marginama društva.Već niz godina Udruga RODA svoje projekte, poput SOS telefona za dojenje financira iz sredstava ostvarenih i samofinanciranjem.

 • Bolje zaposli muško

  Bolje zaposli muško

  Jedna od tri majke vjeruje kako je odlazak na rodiljski naštetio njezinoj karijeri, otkrilo je istraživanje britanske roditeljske udruge National Childbirth Trust u kojem je sudjelovalo 1500 majki. Oko 32 posto ih tvrdi kako su nakon povratka na posao s rodiljskog naletjele na ono što nazivaju nevidljivim "majčinskim zidom", dok ih 31 posto smatra da se odnos sa šefom pogoršao.

 • Šibe za ministre

  Šibe za ministre

  Udruga RODA - Roditelji u akciji već devetu godinu za blagdan Sv. Nikole tradicionalno provodi akciju pod nazivom Šibe za ministre. Predsjednici Vlade i ministrima "zaslužnim" za postojeću situaciju u hrvatskom društvu, te odnos prema djeci i obitelji, Roda je poslala šibe kao znak upozorenja na goruće probleme s kojima se susreću trudnice, roditelji i djeca u našem društvu.

 • S porodiljnog na posao

  S porodiljnog na posao

  Dok je u zapadnoj Europi skraćeno radno vrijeme za roditelje predškolske djece, osobito majke, standard, u Hrvatskoj je to još uvijek egzotični zahtjev i mogućnost koju nude samo rijetki poslodavci, obično hrvatske filijale stranih tvrtki. Prema najnovijim podacima Eurostata, u zemljama Europske Unije svaka treća žena radi skraćeno radno vrijeme, dok ih u Hrvatskoj tako radi tek 8,8 posto.

 • Tko se boji žena još?

  Tko se boji žena još?

   Ministar Milinović je u četvrtak, komentirajući zahtjeve Ogranizacije žena HSS-a za izmjenama Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji, na novinarsko pitanje odgovorio: "Zar mislite da se ja, kao ginekolog, bojim žena?"

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM