Članci s tagom: roda

 • Zakon o radu ugrožava najranjivije skupine

  Zakon o radu ugrožava najranjivije skupine

  Udruga RODA objavila je priopćenje za javnost o predloženim promjenama Zakona o radu, koje prenosimo u cijelosti. Kao udruga koja se predano zalaže za zaštitu (...)

 • Budi tata!

  Budi tata!

  Udruge RODA - Roditelji u akciji i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u okviru partnerskog projekta Budi tata su tijekom studenoga (...)

 • Izazovi i trendovi u maternalnoj skrbi u Hrvatskoj i Europskoj uniji - prePOROD 2013.

  Izazovi i trendovi u maternalnoj skrbi u Hrvatskoj i Europskoj uniji - prePOROD 2013.

  U organizaciji udruge Roditelji u Akciji – Roda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održana je konferencija prePOROD 2013. Izazovi i trendovi u (...)

 • Rode proslavile deseti rođendan

  Rode proslavile deseti rođendan

  Udruga Roda – Roditelji u akciji proslavila je jučer u Novinarskom domu deseti rođendan. U slavljeničkom duhu Rode su dodijelile i nagrade organizacijama i pojedincima/kama koji su dijelili Rodinu viziju. No uz  nagrade dodijeljena je i anti-nagrada RODIN MUĆAK  kojeg je dobio ministar Darko Milinović, radi donošenja lošega Zakona o potpomognutoj oplodnji.

 • Zašto trudnoća i porod u Hrvatskoj uglavnom ne predstavljaju pozitivna iskustva za ženu?

  Zašto trudnoća i porod u Hrvatskoj uglavnom ne predstavljaju pozitivna iskustva za ženu?

  Prva dionica iz ciklusa tribina iz bioetike, održana 7.11 u Centru za kulturu Trešnjevka, bila je posvećena trudnoći i rađanju iz etičke perspektive odnosno načinu na (...)

 • Milinovićev predizborni spin

  Milinovićev predizborni spin

  Iz udruge Roda regairali su na predložene izmjene Zakona o medicinskoj oplodnji nazivajući ih "samo površinskim kozmetičkim zahvatom, predizbornim spinom te sredstvom pojačavanja diskriminacije i mogućnosti manipulacije". Reagiranje Roda pročitajte u nastavku.

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  "Nigdje u svijetu uspješnost se ne prikazuje samo brojem novorođene djece. Za potpunu sliku potrebno je znati koliko je ukupno postupaka provedeno, koliko je postupaka bilo po različitim dobnim skupinama pacijentica i po klinikama", objašnjava Ksenija Puškarić iz inicijative Građani protiv Zakona o MO-u. Milinović je iznio podatak da je u 2010. rođeno 1.019 beba začetih postupcima MO-a, što je 24 posto više nego 2009.

 • Mjesec u tebi

  Mjesec u tebi

  "Mjesec u tebi" naziv je dokumentarnog filma slovačke redateljice Diane Fabianove , kojim je u četvrtak 10. ožujka u Kinu Europa, u organizaciji (...)

 • Žene i online neprofitni mediji

  Žene i online neprofitni mediji

  Cunterview je pozvao Rode, Rozekoze i Libelu na dijalogiziranje o pitanjima koja se tiču organizacije i plasiranja informacija koje su bitne za bolje funkcioniranje žena i civilnog društva u Hrvatskoj. Na početku smo govorile o prednostima rodno senzibliziranih medija u odnosu na mainstream medije koji ne obraćaju dovoljno pažnje na sadržaje koje nude javnosti. Istaknule smo kako medijski projekti koji računaju s drugačijim sadržajima dozvoljavaju ženama razmjenu ideja i informacija koje se ne temelje na općim mjestima i uvriježenim idejama o tome što žene danas zanima.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM